Välkommen tillbaka BK – 38–18 mot SIF

Medan övre slutspelet i handboll har pågått har BK:s spelare tydligen varit ute på en semesterresa? Spelet har i tidigare matcher haltat, glädjen har varit som bortblåst. Ingenting har gått som önskat. Tankarna har varit någon annanstans.

Och just önskat. Det är kanske där skon har klämt?

För att vinna i handboll måste man också bjuda på sig själv. Ingenting bara rullar av farten. Och det var precis det BK gjorde mot Sjundeå IF i den första kvartsfinalen. SIF blev utklassat med 38–18 (20–8) och BK leder 1–0 i matcher.

Om lagledningen dragit sig i håret och funderat på var det klickar så gnuggar åtminstone kassören händerna – 622 betalande åskådare är en prima siffra igen. Och visst skall BK och Sjundeå mötas i ett FM-slutspel i handboll? Det tycker åtminstone publiken.

BK har förmodligen efter den knaggliga insatsen i övre slutspelet åtminstone hållit något som kanske liknar rätt och räfsarting? Man har rensat luften i truppen.

– Jag har varit lite på sidan om det hela. Spelarna har själva fått diskutera igenom situationen, analyserat vad som inte stämmer i spelet. Och ta en del av besluten, säger tränaren Andreas Rönnberg.

Miska Henriksson, en av planens giganter, säger att man nog diskuterat igenom läget.

– Vi visste precis alla i vilken båt vi sitter i. Vi beslöt att satsa på försvarsspelet, kontringar, springa, springa var några detaljer vi satsade på, säger Henriksson.

Han säger att det kanske ändå är bra för BK att spela kvartsfinalerna i stället för att två veckor vila.

– Kanske Sjundeå till en liten del tände oss extra. Men jag skulle inte säga att det är hela orsaken till att vårt spel löpte bra.

Nico Rönnberg var tillbaka efter ryggproblemet. Och visst är det helt annat BK när han är på banan – tolv mål, bra framspelningar, bra i försvaret och bara en två minuters utvisning.

Och ryggen då?

– Jo. Det känns nog när jag spelar. Men om det inte blir värre än så här går det att spela. Vi gjorde en bra match idag. Och jag är glad för att de yngre spelarna tog ordentligt för sig.

Och Jac Karlsson som skadade axeln i matchen mot Grankulla var också tillbaka och spelade och som om han inte alls skulle ha problem med skuldran – men den finns där och gör sig påmind då och då.

– Nu när vi hade Nico med i distansskyttet igen kunde Karlsson spela i mitten och det ger oss helt andra alternativ i anfallsspelet, säg Andreas Rönnberg.

Den andra kampen spelas redan på lördag i Sjundeå. Tre segrar krävs för semifinal.

Ducca Nyman

Andra nyheter