Miska Henriksson: ”Lätt att spela med Jac Karlsson”

BK:s högernia i anfallet Miska Henriksson hade en bra kväll i senaste bortamatchen mot Åbo IFK i Samppalinnahallen. BK vann med 41-32 (20-11). Henriksson stod för elva mål. Det är inte i alla ligamatcher han står för en sådan insats.

Han har i början lite svårt att förklara insatsen, men lyckas småningom riktigt bra.

– Jag vet inte riktigt, men det blev bara så att målen rann i en jämn ström. Motståndet var kanske inte det bästa, men visst måste jag också göra mål på den chanser som Jac Karlsson spelar fram till. Det är väldigt lätt att spela med honom. Och han spelade inte bara fram mig, utan också andra spelare, säger Henriksson.

I föregående omgång hemma mot topplaget Cocks från Riihimäki blev det risbastu. Först på slutet kom BK lite igång och kunde putsa siffrorna.

– Först och främst räddade deras målvakt Gauthier Nicolas bra i början. Det påverkades oss ordentligt. Det tog lite bort av vår spelglädje. Sedan fick vi inte alls igång vårt kontringsspel och så var vi kanske en aning tröga. Vi sprang inte lika mycket hem som vi brukar göra.

BK möter på onsdag hemma HIFK i ligan och sedan följer Dicken borta innan det är dags för tredje omgången i Europacupen.

– Det blir intressant att möta norska Naerbö IL. Det är alltid spännande att möta lite andra lag än bara ligalagen. Jag ser fram emot den kampen, säger Henriksson.

Jac Karlsson var tillbaka efter sin corona karantän i matchen mot Cocks. Det blev fem mål plus en rad läckra framspelningar till bland annat Miska Henriksson.

– Nåjaja. Nog gör grabbarna mål bara de gör som jag säger.

Karlsson säger att matchen mot Åbo IFK var lite upp och ned.

– Det var bra anfallsspel, men försvarsspelet var sämre. Hemmalaget fick göra för många mål.

Han saknades som sagt i matchen mot Cocks. Men följde matchen på tv hemma i soffan.

– Ingenting lyckades. Och så sprang vi inte lika mycket som vi gör i vanliga fall. Tyvärr.

Karlsson är också inställd på Europacupen mot norska mästarna.

– Jag har inte helt koll på deras lag i år. Men visst är det ett av de bästa tänkbara motståndet.

BK:s följande ligamatcher är mot Helsingfors IFK. Matchen i hemmahallen börjar kl. 19.00.

Ducca Nyman

Andra nyheter