Kollektivspelet och gladhandbollen tillbaka

BK:s handbollsmannar hade en riktigt bra eftermiddag i matchen mot Helsingfors IFK i Karis idrottshall. BK tog sin tredje seger i ligan och det tack vare ett bra försvarsspel som ledde till att också anfallsspelet nästan skar som en varm kniv i smöret. Segersiffrorna 32 – 27 (16 – 14) kunde till och med varit större. I första halvlek brände BK onödigt några kontringar.

BK:s mittförsvar med Miska Henriksson – Linus Lindberg – Jac Karlsson stod emot HIFK:s mer fysiska spelare. Och lyckligtvis för BK försökte IFK avgöra med individuella avslut. Men det gick inte.

_ Förändringen??? Ja, den beror väl mest på oss själva. Några spelare har lite nya roller, men vi ser att de fungerar. Jag tycker att vi sprang riktigt bra hela matchen, säger Miska Henriksson, som också hann nita tre bollar.

BK:s tränare Andreas Rönnberg visar också att han från sidan läster spelet. Mikael Heinonen inledd mellan stolparna men när HIFK snabbt gick till 2-0 blev det byte. Theodotos Christou kom in i stället och vände spelet. Han stod för sex kvalificerade räddningar. I andra halvlek inledde Mikael Heinonen igen och höll matchen till slut. Han stod för sju kvalificerade räddningar.

I anfallet handlade det mycket kring Albert Lindholm till höger, Linus Sjöman i mitten och Linus Lindberg – trion står sjutton pytsar. Och det tack vare ett riktigt bra lagspel.

En som tagit ett jättekliv framåt är Victor Westerlund. Han matar sin ytter (Sebastian Säkkinen i första halvlek) med rena och klara framspel. Och BK:s ytterspel gladde och gärna mer av den varan.

Redan i matchen mot Grankulla IFK bjöd BK:s anfall på en ”japanare” och det gjorde man också den här gången. Men Jac Karlsson kunde inte avsluta med mål – tyvärr. Men onekligen är ”gladhandbollen” på väg tillbaka i Karis idrottshall. Och det finns ingen mer än hemmapubliken som älskar just sådana avslutningar.

Tränaren Andreas Rönnberg är givetvis glad för att spelet fungerar. Han säger att laget fortsätter den linje man slog in på i fjol.

_ För tillfället har vi en klen trupp och jag får gå ”runt” rätt tungt med spelarna. Och det såg jag i andra halvlek. Vi blev trötta och en period (HIFK punktade Karlsson) visst vi inte riktigt vad vi skulle göra med bollen, säger Rönnberg.

Rönnberg säger att han är nöjd med försvarsspelet. Och även om BK inte direkt har några fysiska spelare i muren håller man bra emot.

_ Fördelen är vi har snabba fötter i försvarslinjen, kanske också t o m i tanken. Jag tycker det ser riktigt bra ut, säger Rönnberg.

I matcherna utses alltid de tre bästa spelarna. Men även om det är omöjligt är BK:s trupp värd tre stjärnor per spelare. Det var en helgjuten insats.

BK:s följande hemmamatch är den 11 oktober mot Tallin. Grankulla IFK avstod tidigare sin kamp mot esterna på grund av pandemin.

_ Vi avvaktar först läget och ser om det kommer några andra restriktioner. På måndag tar styrelsen slutligen beslut hur vi skall agera, säger ordförande Roger Roos.

Ducca Nyman

BK-46: Mikael Heinonen/Theodotos Christou.

Kenneth Dahlberg, Victor Westerlund (1), Jac Karlsson (2+3), Linus Lindberg (6), Miska Henriksson, (3) Linus Sjöman (6) Sebastian Säkkinen (3+1, en straffmiss), Oliver Norlund (2), Albert Lindholm (5).

Andra nyheter