Jack Karlsson: ”Bollen i mål är lättare sagt än gjort”

BK:s lagkapten Jac Karlsson har lite svårt att sätta fingret på den ömma punkten i laget. Efter förlusten i Grankulla, GrIFK vann 29–26 (16–14), är läget inte kritiskt i BK-lägret, men Grankulla gör semifinalspelet betydligt intressantare än under tidigare säsonger.

GrIFK leder 1–0 i matcher och inför onsdagens drabbning i Karis finns det bara ett mål för hemmalaget – seger. Tre segrar krävs för finalspel.

– Vi måste analysera förlusten, titta igenom videoupptagningen för att se vilka fel, misstag vi gjorde. Men en del vet vi redan. Vi måste göra mål på våra lägen. Men att få bollen i mål är lättare sagt än gjort, säger Karlsson.

Han säger också att BK måste vara ärliga och erkänna att man förlorade på att Grankullas målvakt Patrik Roslander lyckades utmärkt mellan stolparna.

– Jag tror inte att det är nerverna som spökar. Men möjligen har själv-förtroendet fått sig en liten törn, funderar Karlsson.

Han säger att till onsdagens match finns inte så mycket tid för träning eller för att börja ändra på uppladdning och spelsystem.

– Vi måste helt enkelt bara se till att få försvars- och anfallsspel att fungera.

Han säger att mycket hängde på marginalerna i Grankulla.

– Det känns som om alla returer gick till GrIFK.

Han säger att kampen i övrigt var jämn. Grankulla höll i taktpinnen och hade ledningen med två till tre mål nästan hela tiden.

– Vi bränner fyra straffar. Bättre lägen till mål får man inte i en handbolls-match.

Karlsson säger att om BK på onsdag gör sitt jobb ordentligt får man en hemmamatch till. Det betyder fullsatt hemmahall.

– Vi gör det nog lite svårt för oss. Men vi måste bara göra ett bra jobb i den andra matchen.

BK hade också en rätt stor hejarklack i bortamatchen. Men kunde inte den här gången hjälpa spelarna att höja fighterhumöret.

– Men härligt att de ställer upp och försöker hjälpa oss.

BK kunde i slutminuterna reducera till 26–25, men Grankulla kunde hålla undan, gjorde både 27–25 och 28–25 och säkrade segern.

BK och Grankulla möts på onsdag i Karis. Och på äkta ”BK-tid”. Kl. 19.00.

Ducca Nyman

Andra nyheter