JAC KARLSSON TILL BK-46

Det senaste decenniets mest framgångsrika finländska handbollsspelare, Jac Karlsson, återvänder till BK inför säsongen 2019-20. Karlsson har under de senaste 12 åren spelat professionellt, först i Norge åren 2007-10, och de senaste åren i den tuffa danska ligan. De första åren i Morsthy och de senaste säsongerna i TTH Holstebro.
-Barnen blir äldre och då det är aktuellt med skolstart för vår son, så känns det rätt naturligt att efter 12 år utomlands återvända till Finland, säger Karlsson.
Karlsson konstaterar att det fanns förfrågningar också från andra lag, men att BK såväl ur familjesynvinkel som idrottsligt känns rätt. -Både min frus och min familj finns i Karis, och vi har just fått klart vårt hus. Rent sportsligt känns den satsning som gjorts i BK de senaste åren rätt och jag tror att vi åter ska kunna kämpa om guld som vi gjort tidigare. – Jag har dessutom alltid tyckt om att spela med Andreas Rönnberg och han börjar bli gammal så man måste passa på så länge han ännu är med konstaterar Jac med ett skratt.
Peter Kihlstedt från BK säger att det naturligtvis känns bra att en spelare av Jacs kaliber knutits till laget. – Den erfarenhet han för med sig kommer att stärka laget såväl på plan som utanför. Vi förväntar oss att han spelmässigt ska hämta in nya alternativ och samtidigt inspirera de yngre spelarna att ta nya steg framåt.
Kihlstedt konstaterar att lagbygget inför nästa säsong börjar vara klart. Stommen består och tillsammans med förstärkningar som Jac Karlsson räknar Kihlstedt med att det arbete man gjort de senaste åren nu tar ett steg till nästa nivå.

Andra nyheter