Dickens anfall dröm för BK:s försvar

BK:s försvarsinsats i hemmamatchen i ligan var riktigt stabilt mot Dicken från Drumsö i Helsingfors. Att Dicken fick göra 24 mål beror mycket på att BK i slutskedet inte satsade för fullt. Med en hundraprocentig insats borde Dicken inte gjort fler än 15 mål – åtminstone med tanke på anfallsspelet.
Nu kvitterad BK lätt ut två poäng – 38–24 (17–9) – och på grund av att serien är så pass svag som den är kommer väl ändå Dicken att var ett av topp fyra lagen? Att förlora med hela 14 mål är ändå på tok för mycket.
Dicken kan med rätt skylla på att laget tappat några nyckelspelare. Men den största gropen, ja nästan en hel krater, som blir svår att fylla är efter tränaren Björn Monnberg – Dickens anfallsspel vara blekt. För det mesta rulla man boll i sidled, sidled…
Visserligen var BK:s försvarsspel tungt. Oscar Kihlstedt, Igor Skyba, Miska Henriksson eller Alex Lignell (beroende vem som spelade till höger om Kihlstedt) och periodvis Nico Rönnberg till vänster höll bra ordning på det gästande lagets anfallsspel. Dicken saknade helt distansskytte och den som lite försökte köra mot BK:s mur var Benny Broman. Men han var ensam.
BK:s anfallsspel var stundtals bra. Och den som tar för sig allt mer är speluppläggaren Oliver Nordlund. Nu blev det tre spelmål, ett par slarviga avslut men också en del fina framspelningar till Igor Skyba, Nico Rönnberg och Sebastian Säkkinen – tio mål, två på straff.
– Jag tycker vi gör en bra match. Framför allt försvarsmässigt vilket också siffrorna visar, säger Nordlund.
Han säger att BK lite kommit överens att spela med ett lågt försvar, att låta Dicken skjuta från distans. Och när vi får bollen skall det gå undan i anfallsväg. Han tycker att det lyckades hyggligt.
Nordlund säger att den egna insatsen var bra och spelet är helt annat i under fjolårssäsongen.
– Då jag får mera spelminuter och kommer mer och mer in i systemet börjar också insatsen flyta på allt bättre och bättre.
Linus Sjöman till vänster i anfallet hade glömt koncentrationen hemma. Efter fyra missar på fyra försök blev det att nöta bänken. Janne Korpimäki hoppade in och gjorde tre mål på tre försök.
Det är inte så fy skam med tanke på att det blivit knappt om speltid, men  mest på grund av en axelskada.
– Trevligt att det blev tre mål och det känns bra med lite speltid. Det blir framöver säkert inte så mycket av den varan på grund av att axeln måste opereras, säger Korpimäki.
BK:s publiksiffra var 396 betalande. BK:s följande hemmamatch är den 22 oktober mot GrIFK. Matchen börjar kl. 16.00.
Ducca Nyman

Andra nyheter