BK utspelat inför hemmapubliken

Det är mera sällsynt än en regel att BK blir utspelat inför sin hemmapublik i hemmahallen. Men ligamatchen mot Cocks från Riihimäki blev ingen höjdare. Snarare en ensidig tillställning. Det gästande laget var i en klass för sig och vann 32–27 (19–11).

BK saknade både Jac Karlsson och Robin Sjöman som båda var borta på grund av corona. Och Oscar Kihlstedts knäskada och fortsättning är fortfarande i vågskålen. Och ytterligare hade Nico Rönnberg är verkligt usel kväll.

Rönnberg tappade humöret i första halvlek efter en situation som åtminstone kunde har renderat en två minuters utvisning åt en Cocksspelare. Efter det kom han aldrig igen – det blev den här gången flera missar än mål.

En jobspost väntar ytterligare för BK. Alex Lignell gjorde förmodligen sin sista kamp för säsongen. En utlandskommendering väntar.

– Vi blir försvagade framför allt i försvaret, säger BK-tränaren.

Cocks visar att man har ett bra lag på gång. Spelet var stundtals riktigt stabilt och säkert är att ju längre serien fortskrider blir spelet också bättre. Nu hade man inte några problem med BK, som gjorde säsongens hittills sämsta insats.

– Vi kom igång först under de tio sista minuterna. Men det var så dags då. Nico Rönnberg var ordentligt frustrerad. Målvakterna gjorde heller ingen större insats. Skadorna inverkade och Cocks hade för stort försprång. Vi hade inte en chans att fånga in dem, säger tränaren Andreas Rönnberg.

Han säger också att Cocks målvakt Nicolas Gauthier gjorde en bra match. Framför allt i första halvlek då han räddade flera av BK:s skott. Det tog ned på hemmalagets humör.

När Karlsson–Sjöman var borta och Nico Rönnberg vilade nästan hela matchen fick det övriga spelarna ta ett större ansvar. Och i slutskedet lossnade det riktigt bra – men Cocks hade redan då läget helt under kontroll.

– Det är speltid de här spelarna behöver. Vi möter i vår följande match ÅIFK borta och den matchen skall vi väl klara. Sedan börjar vi förbereda oss för Europacupen, säger Rönnberg.

Hela 522 betalande åskådare följde med matchen – en bra siffra i en ligamatch.

Ducca Nyman

Andra nyheter