BK krossade Tallinn­ – 40–32

BK-46 behövde inte ta fram paradspelet för att i ligan besegra Tallinn från Estland. Gästerna håller tyvärr inte ens ligaklass i Finland. För femton år tillbaka var det nästan motsatt förhållande. Jac Karlsson anförde BK till en klar seger, 40–32 (24 – 16).

Coronakrisen sätter käppar i hjulet. BK fick inte ut Oliver Nordlund och Miska Henriksson från Dragsvik. I stället fick man sätta in några duktiga A-juniorer i stället. Och klart är att unga spelare som plötsligt hoppar in inte är helt beredda på lite tuffare tag än i juniormatcherna.

– Vårt försvarsspel var väl inte det optimala. Men nya spelare på nya positioner inverkar säkert en hel del. Men samtidigt är det bra att juniorerna får hoppa in för att lite känna på hetluften.

Karlsson säger att det är just i sådana här matcher de yngre skall få en chans. När motståndet engång tillåter det.

Jonathan Ekman, vänsterhänt och till höger i anfallet visade lovande takter. Bra finter, orädd när tillfället bjuds att ta sig förbi försvarsmuren och resultatet blev två mål. Wictor Siggberg fick också göra ett inhopp med ett mål och det andra hängde i luften. Siggberg och ute till höger Sebastian Säkkinen satsade på en ”japanare” och Siggberg hände rätt i luften när passningen kom. Men bollen träffade ribban. Jonathan Roos ute till vänster fick också några minuter på banan.

Det är som man säger: det som krokigt skall bli, skall böjas i tid.

BK:s 34–24 mål var matchens clou. Jac Karlsson frispelade med en lurisk passning bakom ryggen Linus Sjöman på linjen som avslutade med nätrassel. Det här och några till läckerheter kan man bjuda publiken på när man har en klar ledning och motståndet tillåter det. Men onekligen är det just sådant här som gör att hemmapubliken älskar sitt BK.

Tränaren Andreas Rönnberg som för tillfället hoppar fram på kryckor är inte direkt besviken efter segern, men till den grad konfunderad.

–  Vi har inte bara skador utan också pandemin gör det svårt för oss. Vi har två spelare i Dragsvik. Idag fick vi på grund av rådande omständigheter inte ut Miska Henriksson och Oliver Nordlund. Såhär kan vi inte ha det. Vi kan inte spela med A-juniorer i matcherna.

Rönnberg säger att man måste upp ur skyttegravarna för att lösa problemet. Och BK har bara till följande match två veckor på sig att lösa knuten.

–  Såhär kan vi inte ha det. Vi måste komma till någon lösning.

BK:s lite ”äldre spelare” Jac Karlsson, Sebastian Säkkinen och Victor Westerlund höll ställningarna. Trion stod för 22 fullträffar och några riktigt läckra framspelningar (Karlsson-Westerlund). Linus Lindberg spelade också stabilt, sju mål.

BK:s följande hemmamatch är den 24 oktober. Och det blir en riktig läckerbit, Dicken från Helsingfors. Matchen börjar kl. 16.00.

BK-ledningen följer också i hallen covid-19 direktiven med närmast militärisk disciplin. Heder åt matcharrangören.

BK-46: Mikael Heinonen/ Theodotos Christou.

Kenneth Dahlberg 2, Victor Westerlund 8, Jac Karlsson 7+1, Jonathan Ekman 2, Linus Lindberg 7, Micholas Mavrostomos 1, Linus Sjöman 1, Sebastian Säkkinen 5+2 (en straffmiss), Wictor Siggberg 1, Albert Lindholm 4.

Ducca Nyman

Andra nyheter