Nico Rönnberg on innokas pelaamaan emoseurassaan

Monia lämpimiä jälleennäkemisestä tullaan kokemaan Nico Rönnbergin palatessa pelaamaan BK-46:een loppukaudeksi.

 

Nico Rönnberg on viimeksi pelannut käsipalloa BK:n väreissä 17-vuotiaana. Sen jälkeen seurasi muun muassa seitsemän liigamestaruutta Cockseissa, Mestarien liigan lohkovaiheen maalikuninkuus sekä useita palkintoja ja nimityksiä. Seuraava ura-askel, eli muutto Ranskan liigaan pariisilaisseura US Ivryn riveihin keskeytyi koronatilanteen vuoksi, mikä osaltaan avasi mahdollisuuden pelata BK-46:ssa.

Mitkä ovat tähän saakka parhaat BK-muistosi?

– Hieno kotiyleisö tulee kyllä ensimmäisenä mieleen. Vaikka olen pelannut muissakin joukkueissa, on aina tuntunut hienolta saada pelata Karjaalla. Hyviä muistoja ovat tietenkin myös kaikki BK-juniorimestaruudet. Junioriajalta muistan ehkä kuitenkin parhaiten kaikki turnaukset joukkuekavereiden kanssa, Nico sanoo.

Sen lisäksi, että Nico odottaa pääsevänsä pelaamaan tuttujen ja BK-fanien edessä, tuntuu myös hyvältä voida hyvittää seuralle hänen osakseen tullut BK-valmennus, joka on edesauttanut häntä kehittymään siksi pelaajaksi, joka hän on tänä päivänä. Suurimmat kiitokset saavat valmentajat, kuten Gösta Flinck, Thomas Holmberg ja Peter ”Lillis” Kihlstedt.

– Suuri voitontahtoni on erityisesti Lilliksen ansiota. Se on vienyt minua eteenpäin ja mahdollistanut sen, että olen jo nyt 28-vuotiaana periaatteessa saavuttanut kaikki tavoitteeni, joista olen unelmoinut käsipallossa.

 

Joukkueen kokoonpano on hyvä

Nico kuvailee nykyistä BK:ta, jonka pelaajaksi hän nyt liittyy, nuorena joukkueena, joka koostuu useasta nälkäisestä pelaajasta, jotka haluavat kehittyä ja panostaa käsipalloon yhdistettynä muutamiin enemmän rutinoituihin nimiin.

– Mielestäni se on hyvä kokoonpano. Kunhan saamme työskennellä, harjoitella ja pelata yhdessä jonkin aikaa, lopputulos voi olla todella mahtava.  Etenkin jos pystymme säilyttämään saman runkojoukkueen seuraavalle kaudelle.

Isoveli Andreas Rönnbergin rooli joukkueen pelaavana valmentajana vaikutti ratkaisevasti siihen, että Nico liittyi BK:n riveihin.

– Meillä on ollut Andreaksen kanssa aina hyvät välit. Varmasti tulemme olemaan myös erimielisiä, mutta hän tietää paljon käsipallosta ja pystyy hiomaan pois heikompia puoliani. Suhtaudun tietysti myönteisesti siihen, että pystyn kehittymään pelaajana ja saan samalla olla kotonani Karjaalla.

 

Tiedossa mielenkiintoinen kevät

BK:n viimeiset syksyllä pelattavat ottelut käytiin tyhjille lehtereille. Nykytilanteessa joukkueen seuraava liigaottelu pelataan tammikuun puolivälissä. Nähtäväksi jää, millaiset yleisöä koskevat rajoitukset silloin vallitsevat.

– Pelaaminen tyhjille lehtereille ei luonnollisestikaan tunnu hyvältä, mutta jos säännöt ovat sellaiset, niin on vain pyrittävä tekemään tilanteesta paras mahdollinen. Terveys on tärkein, Nico sanoo.

Mikä vaikutus tyhjillä lehtereillä on itse peliin?

– Ilman yleisöä saattaa olla vaikea löytää itsestään sen kaikista terävimmän taistelutahdon, mutta kunhan tilanteeseen tottuu, uskon, että tulemme pelaamaan hyvää käsipalloa siitä huolimatta. Toivottavasti saamme sentään yleisön mukaan kevään aikana ja pystymme tarjoamaan hyvän shown hallissa.

Mikäli pandemia ei laita lisää kapuloita rattaisiin ja joukkue selviytyy ilman loukkaantumisia, Nico Rönnberg luottaa siihen, että BK:lla on edessään mielenkiintoinen kevät.

– Meidän joukkueellamme tulee ilman muuta olemaan erittäin tehokas hyökkäyspeli ja vahva vastahyökkäys. Lisäksi on rakennettava vahva puolustus ja maalivahtien turvaaminen. Meidän on huolehdittava siitä, että olemme parhaat niin joukkueena kuin yksilöinä loppupelien alkaessa. Tavoitteena on ehdottomasti finaalipaikka ja kamppailu kullasta. Kamppailusta tulee tiukka, mutta kaikki mahdollisuudet ovat olemassa. Toivomme tietysti myös huipputuloksia cup-otteluissa.

Andra nyheter