VÄNTAD KLASSKILLNAD DÅ BK SPRANG ÖVER PIFFEN

(Västra Nyland)

Spänningen i matchen mellan Pargas IF och BK-46 i handbollsligan varade inte längre än drygt tio minuter, då BK rätt snabbt kopplade greppet och efter en kvart redan hade 3–10 på ljustavlan.

Karislaget vann till slut enkelt med 20–35, men för Piffens del var resultatet ett stort fall framåt från debaclet i cupen då BK vann med 21–46.
Viktor Gruzinskij debuterade i PIF-tröjan mot sin förra klubb BK-46, men några desto större gnistor flög nog inte trots det gemensamma förflutna i Karis under fjolårssäsongen. Gruzinskij visade sig vara en nyttig kugge i Piffens tunna trupp och noterades för fyra mål, dock utan att briljera desto mer. En förklaring till det var förstås BK:s rätt tajta försvarsspel.
BK är ett väldigt bra lag och de har en mycket bred bänk att operera med, vilket gör att de klarar av att hålla uppe farten i 60 minuter. Visst hade vi våra lägen, men då vi missar öppna lägen blir det oerhört tungt. Vi har nog mycket jobb kvar ännu, konstaterade PIF-tränaren Besim Qerimi.

Många målskyttar
I BK fördelades speltiden rätt kristligt och också de spelare som kanske fått klara sig med mindre speltid fick visa sig på styva linan. Effektivast hos BK var åttamålsskyttarna Linus Lindberg och Oliver Nordlund som tog vara på sina chanser med en god procent. Å andra sidan hade Markus Mattila och Urho Sarokas i PIF-målet ingen vidare afton.BK kom till match utan Oscar Kihlstedt som nyligen skrivit på för klubben. Han är ännu inte i matchform och får vänta på sin säsongsdebut i BK åtminstone en dryg vecka, då BK åker till Åbo nästa lördag för att ta sig an ÅIFK.

Inte mer än 20 insläppta
En av målsättningarna BK kom till match med var att se till att man inte släpper in över 20 bollar mot Piffen – något man också klarade med nöd och näppe. Piffen hade nämligen ett sjumeterskast i slutminuten, men Mikael Heinonen som tog över mellan stolparna i andra halvlek knep Mikael Manderoos kast.
Det var nog en rätt solklar match och huvudsaken var poängen. Och visst var det skönt att vi höll dem på 20 mål, vi hade kanske fått gå hem annars, skrattade Linus Lindberg som utsågs till matchens lirare efteråt.
”Kul att se honom”Gruzinskij fick några gliringar under matchen, men någon extra laddning fanns inte enligt BK-tränaren Andreas Rönnberg.
Det var kul att se honom igen, inget mer än så. Vi har ofta haft det litet knepigt mot lag som på förhand sett är svagare. Samtidigt visste vi att det inte kommer att bli lika enkelt som senast i cupen, medgav Rönnberg.

Andra nyheter