Väloljat lagspel – ”klacken” och Bekåå-killen trumfkort!

BK:s effektiva lagspel bet än en gång ordentligt mot individuellt spelande Cocks från Riihimäki. BK säkrade sin seger, tredje cuptitel på raken med 36-20 (15-9). I seriematchen i ligan för någon vecka tillbaka vann BK 35-24. Också då spelade BK helt ut Cocks.

BK fick bara ta in 50 åskådare. Och man valde att satsa på hejarklacken. Med extra förstärkare trummade man på i 60 minuter och det lät som om en fullsatt hall.

Och så har BK ett riktigt speciellt segervapen – uppe på väggen på stora bildskärmen. ”Bekåå-Killen”, som med jämna mellanrum dyker upp på bildskärmen. Tittar sig först lite om kring och sedan börjar det : Eå. (kort och låter som BKåå). Sedan kommer ett lite längre Eåå (läs BK) och så ett kort Eå igen och sedan en lång harang (eåliåååeliååå…). Och så tyst. Och till slut all rigth…

Mer behöver inte BK för att tända.

– Titta vad vi hade på läktaren, säger Jac Karlsson och pekar mot ”klacken”. Där har vi orsaken till vårt spel. Och det är ju för dem vi spelar. Det grämer verkligen att vi inte får ta in större publik. Vi vill fylla hallen i alla hemmamatcher.

BK:s spel i första halvlek var starkt. Och framför allt i försvaret. Trion Oscar Kihlstedt – Jac Karlsson – Markus Viitkar höll tillbaka Cocks anfall, som var för mycket individuellt. Med tekniska missar och slarviga avslut. Kihlstedt spelade nästan bara i försvaret. Och gjorde det bra.
Cocks har ”två utlänningar” i laget – Rony Syrjälä och Santeri Vainionpää (spelade sparsamt).

I anfallet finns Nico Rönnberg – Jac Karlsson – Sebastian Säkkinen. Rönnberg motsvarar tre spelare från öst och Karlsson resten. Rönnberg gjorde säkert sin bästa match på länge. Tolv mål och envis i försvaret.

– Vi gör en jättebra match som lag. Vår första halvlek är fenomenal. I andra halvlek tappar vi lite i försvaret och låter Cocks komma in i matchen, farligt nära. Men sedan går vi tillbaka till normalt 6:0 i försvaret. Och när det var 15 minuter kvar visste vi att den här matchen tar vi, säger Rönnberg.

Tränaren Andreas Rönnberg matchade laget klokt och var sparsam med byten. Han säger att i tidigare matcher har han ”gått runt” med manskapet och gett alla spelare hyggligt med speltid.

– Vi har en bred och bra trupp. Tyvärr kan inte alla spela alltid. Men de som nu fick stor belastning orkade bra. Jag tycker vi genomförde matchen riktigt bra, säger tränaren Rönnberg.

Rony Léven i målet spelade starkt och samarbetet med uteförsvaret fungerade perfekt. Det blev aldrig några större missförstånd med vilket hörn muren täcker och vilket hörn målvakten tar. Så skall det se ut.

Ducca Nyman

Andra nyheter