Utklassning i västnyländsk klassiker

Det har varit betydlig hetare känslor mellan BK-46 och Sjundeå IF än vad det var i den senaste ligamatchen mellan lagen. BK vann 40–23 (22–10) utan att bryta ryggen av sig. Sjundeå har låtit sin handboll rasa riktigt ordentligt. Endast Anton Luuppala håller nationell klass.

Robin Sjöman, försvarsklippa och center i anfallet, var på ovanligt fint spelhumör. Fyra spelmål. Ett par bra stoppade Sjundeå anfall och sedan kontring med mål som resultat hörde till ovanligheterna – och att tala om kontring i Sjömans fall är kanske en liten överdrift. Han är inte världens snabbaste på handbollsplan. Men när han väl får upp farten på sina långa stolpar går det undan. Och blir svårstoppad.

– Tja. Det är väl ett antal matcher sedan jag senast gjorde fyra mål. Men vi hade det också ganska lätt idag. Att vinna med nästan 20 mål säger en hel del om det gästande laget. Men jag tycker att vi inledde riktigt bra. Sedan föll tempot en aning, säger Robin Sjöman.

Det här var BK:s sista match i ligan innan Europa cup spelet tar vid. Norska Naerbö IL kommer på besök om en vecka – den 3 december.

– Det blir helt säkert lite extra för oss. Och det är alltid trevligt att möta andra motståndare än bara inhemska ligalag. Jag tror inte att det blir lätt för oss. Men tuffa kamper blir det helt säkert.

Tränaren Andreas Rönnberg passade när tillfället en gång bjöd på att testa lite olika uppställningar. Bland annat spelade Jonathan Ekman några anfall ute som höger sex. Medan Miska Henriksson spelade som höger nia i anfallet mot vanligen vänsternia.

– För tillfället har vi bara Sebastian Säkkinen och Ekman i den positionen. Abbe Lindholm lägger dojorna på hyllan. Med Alex Lignell och Oscar Kihlstedt och nu Lindholm (och Jonathan Roos fullgör sin värnplikt) borta blir truppen lite rumphuggna – tyvärr, säger Andreas Rönnberg.

När Sjundeå hade en spelare utvisad testade också Rönnberg i anfallet ett par gånger spel mot sju mot sex man.

– Jag tror vi kommer småningom att behöva använda den här uppställningen. Vi har i perioder haft svårt med uppställningen i spel i sex mot sex man.

Och visst kom också Jac Karlssons japanare. Den här gången med Nico Rönnberg som avslutare.

Nico Rönnberg var beslutsam både i anfall och försvar. Tretton mål. Sebastian Säkkinen på höger kanten njöt när det bjöds på kontringar, åtta mål. Oliver Nordlund tog bra för sig i anfallet, likaså Miska Henriksson i försvaret, men också flera bra avslut i andra ändan av planen.

Mixu Heinonen och Ronny Léven delade på jobbet mellan stolparna. Ingen behövde tänja sig till det yttersta. Normalt och bra spel i vardera halvlek.

Igor Skyba på linjen och Nico Rönnberg i anfallet hittar ofta varandra riktigt bra. Det blev tre pytsar för Skyba och en fixad straff plus stabilt spel i försvaret.

Publiksiffran för kvällen stannade på 392 betalande.

Ducca Nyman

Andra nyheter