Uppvisning av BK – Dicken slocknade

BK:s spel i första halvlek var lite som att trampa i tjära – det gick men långsamt. I andra halvlek blev det bättre fart på och genast i början av andra halvlek avgjorde BK. Dicken slocknade helt och mäktade bara med åtta fullträffar. BK vann ligamatchen med 30–19 (11–11).

– Det var lite fredagsmys över spelet i första halvlek. I den andra blev det betydligt bättre och som helhet gjorde vi trots allt en hygglig match, summerade Nico Rönnberg.
Linus Sjöman som i föregående kamp borta mot HIFK gjorde tolv mål kunde inte heller mot Dicken sätta fingret på den ömma punkten i första halvlek.

– Jag vet inte riktigt vad som gick åt oss. Han säger att under pausen snackade laget ihop sig.

– Vi bestämde bättre tempo. Stänga till försvaret i mitten. Visst är det konstigt hur en match kan svänga så här totalt, säger Sjöman.
BK stack direkt i början av andra halvlek sin väg. Sju mål i snabb takt. Dicken föll av flaket. BK gick från 11–11 till 18 – 11 och matchen var i paket. Dicken gjorde under åtta minuter inte ett enda mål.
– Jag tycker vi gjorde en stabil match, säger Linus Sjöman.

I första halvlek gjorde Rönnberg fem mål, men hade också lika många missar. Det var lite som – surt sa räven om rönnbären. Men det lossnade i andra halvlek. Däremot var Rony Léven mellan målstolparna på hugget och stod åtta kvalificerade räddningar.

Igor Skyba på linjen i försvaret och i anfallet klarade sig den här gången utan utvisningar. Fyra mål blev det. En riktigt bra insats.
Miska Henriksson blir bara stabilare och stabilare i försvaret. Oliver Nordlund var som speluppläggare och i övrigt pigg. Och Jonathan Ekman i anfallet trivs när det bjuds på luckor i motståndarnas försvarsmur.

Tränaren Andreas Rönnberg passade på i slutet av matchen att lufta på manskapet.

Det här var första gången BK hade på bortre långsidan de nya elektroniska reklamskyltarna. Ett mycket bra drag. Sponsorerna kan inte vara annat än nöjda?
Publiksiffran för kvällen: 502 betalande – inte så illa en onsdagskväll.

Ducca Nyman

Andra nyheter