Tidiga Roosor i BK:s handbollsträdgård

Det måste höra till ovanligheterna att rosorna i december, dagarna innan julafton, står i full blom? Men i BK:s handbollsträdgård frodas de och mår riktigt gott. Unga vänster sexa i anfallet, Jonathan Roos stod för en bra, riktigt prima insats i ligamatchen mot Åbo IFK. BK vann 34–27 (17–12) och unge Roos stod för åtta mål.

Roos fullgör för närvarande sin värnplikt i Dragsvik och det har blivit lite sparsamt med träningstid. Men från och med efter nyår hoppas han på en ändring.

– Jag har ett halvår kvar och jag hoppas efter nyår få mer permission för att träna. De tre senaste månaderna har jag inte tränat så mycket, eller aldrig så litet, säger Roos.

Han är ändå glad för att spelet i matchen löpte bra. Både Jac Karlsson och Nico Rönnberg serverade passningar av kvalitet som på ett löpande band. Roos hade bara att tacka och ta emot.

– När jag får så här bra passningar måste de också avslutas med mål. Annars är det ingen ide’ med det hela.

– Och även om motståndet inte är det bästa tänkbara måste ändå inställningen hela tiden vara rätt.

BK började lite tamt. Gästande laget gick till 2–0 innan BK tog tag i taktpinnen.

– Vi snackade innan matchen började att vi måste vara vakna från start. Det var vi inte riktigt. Men vi jobbade oss in riktigt bra i matchen, säger Roos.

Roos belönades också med tre stjärnor för sin insats. Och inget fel på det. Det blev för övrigt tidiga jul-Ro(o)sor på BK:s julbord. De övriga stjärnorna gick till Robin Sjöman (2) och målvakten Ronny Léven (1).

Léven behövde inte bryta ryggen av sig, men tog de bollar han skulle ta. BK-försvaret var inte alla gånger helt vaket. Men ÅIFK:s anfallsspel var inte heller det hetaste.

Trots att BK var i en klass för sig fanns det ljuspunkter. Bland annat 18–13 målet. Sebastian Säkkinen smet från sin högerkant snabbt in mot mitten. ÅIFK-försvarsspelare följde snällt efter. Miska Henriksson får inte ens på träningar en så här stor yta. Det var bara att knalla från öppet och fritt läge och näta.

Miska Henriksson visade också i försvarsspelet att han börjar allt mer fylla luckan efter Oscar Kihlstedt, som fortfarande är skadad. ÅIFK:s anfallsspel var inte märkvärdigt. Men Henriksson tog ändå ordentligt för sig.

Åbo IFK är inte ett lag som riktigt drar stor publik. Ändå har BK nästan 400 betalande åskådare. Det är inte fy skam.

Ducca Nyman

Andra nyheter