Stefan Trpchevski förstärker BK-försvaret

Tjugofyraåriga högerbacken Stefan Trpchevski förstärker BK under resten av säsongen. – Jag kommer att göra mitt bästa för laget, lovar han.

Som många andra kan nordmakedoniern blicka tillbaka på ett händelserikt år. Först bröts spelet i israeliska ligan med laget HC Hapoel Kiryat Ono på grund av covid19, sedan hände samma sak i Grekland och laget A.O Faiakas Kerkyra.

– Genom min manager kom jag i kontakt med BK-46. Jag tyckte förhållandena som Karislaget kunde erbjuda lät så pass bra att jag var redo att skriva under kontraktet på en gång, säger Stefan Trpchevski som förutom att spela handboll också ska studera språk vid Lärkkulla.

Fina förhållanden i Karis

Han anlände till Finland den 22 november och har efter karantänen hunnit träna en del tillsammans med laget.

– Jag har några vänner som spelar i Sjundeå IF men annars vet jag än så länge inte så mycket om BK eller om finländsk handboll. Av det jag hunnit se och uppleva tror jag ändå att beslutet att komma hit var det absolut rätta för min del. Träningarna, lagkompisarna, tränaren, ordföranden – allt känns bra och har fungerat perfekt. Jag vill utvecklas som spelare och det tror jag det finns goda möjligheter till inom BK. Till det bidrar feedbacken som tränaren Andreas Rönnberg ger alla oss spelare, säger han.

Vad ser du som dina egna styrkor?

– Jag är en vänsterhänt 9-metersspelare som är mångsidig och en bra lagspelare.

Tror på BK

På sitt CV har den 194 centimeter långa och drygt 90 kilogram tunga spelaren bland annat matcher i juniorlandslaget, samt i Skopje-laget RK Vardar som med sina två vinster i EHF Champions League bidragit till handbollens popularitet i Nordmakedonien.

Av det han sett av BK-46 tror Stefan Trpchevski på lagets möjligheter i årets FM-liga.

– På träningarna har allting gått bättre och bättre. Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa BK vinna mästerskapet, förutsatt att säsongen kan genomföras på planerat sätt. Vi har en del skador, men nu när vi också fått Nico Rönnberg i laget tror jag absolut att vi ska kunna bjuda de andra topplagen på ett jämnstarkt motstånd.

Andra nyheter