Rony Léven vaktar BK-målet nästa säsong

Målvakten Rony Léven har tecknat ett 1+1-årigt kontrakt med BK-46 Handboll.

Léven har under föregående säsonger representerat Sjundeå IF.

Transfern är enligt Rony Léven resultatet av en längre process.
– Jag är nöjd över att vi nu fick alla bitar på plats och känner entusiasm inför spel med BK. Det ger mycket ny energi till min handbollskarriär, säger han. Tillsammans med moderföreningen Sjundeå IF har den i Helsingfors bosatta 30-åringen vunnit ett antal FM-brons.

Nu är det siktet inställt på att nå högre.

– Vi har inte hunnit diskutera målsättningar inom laget, men som tävlingsidrottare tycker jag att målet alltid ska vara guld då man går in i en ny säsong. Karislaget har en bra boom på gång. Vill man i likhet med mig vinna FM-guld ser jag sannolikheten för att göra det som större med BK-46 än med Sjundeå IF, säger han.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?
– De som känner mig vet att jag är otroligt tävlingsinriktad och ogillar att förlora. Min största styrka som målvakt skulle jag själv säga är min förmåga att läsa spelet. Jag är också den som försöker peppa det egna laget och få det att tända till.

Léven har dragits med ett antal knäskador och hamnade förra säsongen på operationsbordet, men upplever sig nu vara återställd och i god form.
– Jag har tränat med BK i ett par veckor och det har känts bra.

Andra nyheter