Rönnbergs ”handbollståg” tuffar på

BK:s handbollslag har fått upp ångan riktigt ordentligt i övre slutspelet i ligan. I matchen mot Dicken blev det en ny seger, 33-31 (16-10) och laget är fortfarande obesegrat i kampen om mästerskapet.

– Vi gör försvarsmässigt en riktigt bra första halvlek. Och Mixu Heinonen mellan målstolparna gör flera bra räddningar. Jag är riktigt nöjd med den första halvan, säger tränaren Andreas Rönnberg.

I andra halvlek överraskade Dicken genom att i anfallsspelet ta ut sin målvakt och spela med sju mot sex man. BK hittade inte riktigt någon medicin mot det här och hemmalaget kom in i matchen, tog in på BK:s försprång, men kunde inte hota. Dicken kom närmast med två bollar ifrån.

– Vi tappade intensitet i spelet, men trots det hade vi ändå någorlunda bra kontroll över händelserna. Det är klart att Dicken överraskade oss med offensivt anfallsspel, säger Rönnberg.

Dicken förlorade första halvlek med 16-10, men vann den andra med 21-17, plus fyra bollar.

– Det är helt godkänt att vi bara låter Dicken göra tio mål i första halvlek. Men sedan är det rent åt fanders i den andra att de får göra 21 mål. Det ger en hel del att tänka på i fortsättningen.

Rönnberg säger att det yttre omständigheterna gjorde att spelartruppen var en aning rumphuggen. Några nya korona fall, små skador spökar i bakgrunden. Och i början var Nico Rönnbergs medverkan osäker.
– Lyckligtvis kunde han medverka från start. Och Sebastian Säkkinen gjorde en stark insats. Han missade i början tre gånger, men kom sedan med besked igång. Riktigt bra att snabbt hitta tillbaka till spelet igen.

En som på vårkanten kommit riktigt bra igång år speluppläggaren Jac Karlsson. I de senaste omgångarna har varit i det närmaste omöjlig att stoppa. Också mot Dicken satt spelet bra.

– Jag hoppas att vi inte har toppat formen lite för tidigt? Det är först om någon månad vi skall vara riktigt på topp. Men visst fungerar för tillfället spelet riktigt bra, säger Karlsson.

Och förklaringen till förvandlingen är ”de 50 extra” på läktaren.

– Från mina år utomlands är jag van vid liv i hallen. Nu har anhängarna kommit tillbaka igen. Och när de lever med i våra matcher händer det också någonting i kroppen, förklarar Karlsson.

Han är också av den åsikt att BK mot Dicken tappade spelet i andra halvlek. När hemmalaget spelade med sju mot sex man i anfallet fann BK inte på något riktigt bra motdrag.

– Dicken var tvunget att komma med något nytt och gjorde det också. Vi fick det lite svettigt. Men det blev till slut seger och två poäng. Det är det viktigaste. Om någon månad börjar det viktigaste matcherna. Och då skall vi vara på topp, säger Jack Karlsson.

Ducca Nyman

Andra nyheter