Rönnberg: ”Försvarsspelet klickar”

BK:s tränare Andreas Rönnberg är inte helt bedrövad trots förlust mot Cocks från Riihimäki i den senaste ligamatchen. Cocks vann 27–36 (14–18) och håller ett starkt grepp om segern i övre slutspelet.

Cocks har under pågående säsong 4–0 i segrar över karisklubben. Tre i seriespelet och en i cupfinalen. Rönnberg säger att det är främst försvarsspelet som klickar jämfört med i fjol.

– Vi lät Cocks göra ungefär 25–28 mål i fjol. I år är det upp emot 35 baljor i baken. Och när försvarsspelet inte stämmer blir också målvaktsspelet lidande. Där har vi de främsta orsakerna till kräftgången i år, säger Rönnberg.

BK fick också den här gången klara sig utan storstjärnan Nico Rönnberg, som fortfarande brottas med en skada i ryggen. Och även om det inte är någon bortförklaring till förlusten, är ändå Rönnbergs frånvaro av stor betydelse – både i försvaret och anfallet.

– Vi har en del i både försvars- och anfallsspelet kommande träningar att jobba med. Nu fungerade inte distansskyttet alls. Vi gjorde helt enkelt för usla avslut. Det har vi inte råd med alls. När vi kommer till lägen måste det vara mål och i precis alla lägen, säger Rönnberg.

Men han säger också att det finns en hel del positivt i en förlustmatch. Både bröderna Robin och Linus Sjöman gjorde vardera sex fullträffar och likaså Jonathan Roos.

– Jag sade efter matchen åt spelarna att vi inte direkt behöver hänga med huvudena. Det fanns bra saker också i den här kampen.

Rönnberg säger att han hoppas på att lillebror Nico kan under kommande vecka vara med på träningarna. Han säger att det förmodligen kan röra sig om ett diskbråck – en skada Nico Rönnberg tidigare brottas med.

– Det här är sådana skador som under en säsong kommer och går. Vi kan bara hoppas på det bästa.

Han säger att trots att BK i de två senaste matcherna förlorat har man långtifrån kastat yxan i sjön.

– På träningarna gäller det att ta nya tag igen.

BK:s följande match spelas den fjärde mars och då möter man Cocks igen. Den här gången i Riihimäki.

Ducca Nyman

Andra nyheter