Rönnberg: ”Anfallsspelet som en traktor”

BK:s handbollstränare Andreas Rönnberg är nöjd efter ligamatchen borta mot Dicken där det blev seger och två poäng med 21–26 (8–13) med försvars- och målvaktsspelet. Anfallsspelet jämför han med en äldre traktor – den drar, men gör det långsamt.

– Jag vet inte riktigt vad det beror på. Men vi har haft ett rätt så tufft program. Spelarna verkar lite slitna, säger Andreas Rönnberg.

Han startade den här gången med Ronny Léven mellan stolparna. Mixu Heinonen har tidigare spelat stabilt och Léven har fått sitta i frysboxen.

– Men nu fick Léven en hel match och han spelade riktigt bra. Hoppas det börjar lossna för honom nu. Vi behöver i kommande kamper båda målvakterna.

Rönnberg säger att han är riktigt nöjd med försvars- och målvaktsspelet. BK kontrollerade matchen från början till slut. Men anfallsspelet var som sagt en aning segt

Nico Rönnberg spelade sparsamt i andra halvlek. Han fick en ordentlig smäll på låret och stod för det mesta stilla i anfallsspelet.

– Det var som om han skulle ha fått hål på turboslangen, säger Andreas Rönnberg.

BK har en ligamatch kvar mot Sjundeå IF innan man börjar förbereda sig för den tredje omgången i Europa cupen.
– Vi får en hel träningsvecka innan vi möter Sjundeå. Vi koncentrerar oss först på den matchen och det är viktigt. Sedan börjar vi fundera och planera för matchen mot det norska laget.

BK:s vassaste målskytt mot Dicken var Sebastian Säkkinen på högerkanten. Jac Karlsson, mittnia, nita fyra strutar, Janne Korpimäki till vänster tre. BK hade i övrigt bra spridning på målskyttar den här gången.

BK:s följande hemmamatch är mot gamla god antagonisten Sjundeå IF. Matchen spelas den 26 november och börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman

Andra nyheter