Pigga tag av Jonathan Ekman

Jonathan Ekman i BK:s handbollslag alternerade som höger nio och höger sex i hemmalagets anfallsspel när BK tog sig i den finländska cupen till final. Åbo IFK var lite piggare än under säsongens tidigare matcher i karishallen. BK vann ändå utan problem 38–26 (20–12).

Ekman stod för fem mål, också flere bra framspelningar i till lagkamraterna. Därtill är han hal som en ål när han nästlar sig i motståndarens försvarsmur. Och han tvekar inte att gå i luckorna. Det kan bli en riktigt bra säsong om det fortsätter i samma stil.

– Nu när Albert Lindholm har slutat finns bara Sebastian Säkkinen och Ekman på högerkanten. Ekman går också bra som högernia. I övrigt gjorde vi det vi skulle göra, säger tränaren Andreas Rönnberg.

Åbo IFK inledde riktigt piggt och så länge Willhelm Hammarberg hade siktet någorlunda rätt inställt hängde laget med i matchen. I andra halvlek var det inte samma skärpa.

BK startade trögt men från 5–5 (10 min.) var det BK som bestämde takten. Halvtidssiffrorna 20-12 kunde ha varit klarare. Nu tynger en del onödiga tekniska fel ned helhets insatsen.

– I andra halvlek tappade vi en stund fokus. Men matchbilden blev nog den vi hade väntat oss, säger Rönnberg.

Båda målvakterna Rony Lèven i första halvlek och Mixu Heinonen i den andra klarade sig bra. BK tränaren kunde också matcha hela truppen och samtidigt låta Nico Rönnberg och Jac Karlsson i andra halvlek dra andan.

Finalen spelas idag kl. 16.00.

Ducca Nyman

Andra nyheter