Oscar Snellman gör comeback i BK-buren

BK-herrarna får målvaktsförstärkning av 20-åriga Oscar Snellman som efter en paus återvänder till spelplanen för att hjälpa moderklubben.

 

Med Theodotos ”Toto” Christou skadad har det varit knappt om ersättare för första målvakten Mikael Heinonen. Det tomrummet fylls nu av Oscar Snellman som sagt ja till spel för BK säsongen till slut.

Tjugoåriga Snellman har spelat i BK:s herrlag även tidigare och spelade ifjol för Borlänge HK i svenska division 2. Att den egna spelarkarriären skulle få fortsättning har inte varit givet.

– Jag hade väl egentligen tänkt att alla matcher var spelade för min del, och har inte känt något sug efter handbollen, men så ringde BK-tränaren Andreas Rönnberg och frågade om jag kunde ställa upp. Handboll är stort i Karis och BK har ett bra lag på gång, med alla chanser att gå långt. Det skulle vara trist om det hela föll på att man saknar en målvakt, så jag bestämde mig för att hjälpa till, berättar han.

 

”Lite rostigt”

Med bara en träning i bagaget hamnade Oscar Snellman genast i hetluften och vaktade BK-målet i den sista och segerrika grundseriematchen mot HIFK, då Miksu Heinonen på grund av en lindrig skada var tvungen att stå över.

– Det känns nog roligt att vara med igen. Att det är fråga om bekanta killar har gjort det lätt att komma in i laget, säger Snellman.

Den fysiska formen är god efter militärtjänstgöringen vid garnisonen i Obbnäs som han blev klar med innan jul. Den rätta spelformen hoppas han att ska infinna sig så småningom.

– Lite rostigt är det ännu. Det tar säkert ett par veckor att hitta den rätta känslan, sen får man se hur bra bollarna börjar fastna.

Motivationen är det inget fel på även om han ser comebacken på spelplan som tillfällig för egen del.

– När jag väl bestämt mig för att vara med är jag redo att ge mitt allt. På våren brukar det dessutom alltid börja klia i fingrarna efter att få spela handboll.

 

Andra nyheter