Oscar Kihlstedts karriär fortsätter med spel i BK-46

Oscar Kihlstedt återvänder till BK-46 efter en säsong i svenska ligalaget HK Varberg. Pandemin gjorde att spelet i Sverige inte blev den upplevelse han hade hoppats på men motiverar till att fortsätta karriären och hjälpa moderklubben nå framgångar.

Det blir den andra comebacken i BK-46 för 29-åriga Oscar Kihlstedt som nu gjort ett ettårskontrakt med föreningen. År 2016 återvände han till BK efter fem säsonger för norska Stord och hörde sedan till Karislagets nyckelspelare fram till säsongen 2020/2021, då han skrev på för HK Varberg.

– Jag kände att jag ville prova på spel utomlands en gång till, så när chansen kom tog jag den.

På grund av pandemin blev säsongen i Varberg inte vad han hade tänkt sig. I stället för matcher inför fullsatta läktare blev det spel på ödsliga arenor och en rätt så isolerad tillvaro för honom och familjen. Att laget föll ur svenska ligan bidrog till att han valde att bryta tvåårskontraktet efter en säsong.

– Jag var inte intresserad av spel i Allsvenskan. Spel för ett annat svenskt ligalag kunde ha varit ett alternativ, men i och med pandemin och att familjen får tillökning i sommar kändes en ny flytt, till en ny stad, som för komplicerad. Det bästa alternativt för oss var att återvända till Karis.

Mästerskapsguld som morot

Att sejouren i Sverige lämnade viss bismak ger motivation till comebacken i BK.

– Jag var besviken över min egen insats och den roll jag fick i Varberg, och ville absolut inte avsluta min handbollskarriär med en säsong som den föregående. BK:s organisation och verksamhet har utvecklats i allt proffsigare riktning sedan jag kom hem från Norge och jag vill gärna vara en del av den utvecklingen, säger Oscar Kihlstedt.

Han hade räknat med att BK skulle vara med och fajtas om FM-guldet i år, men konstaterar att marginalerna denna gång inte var på lagets sida. Nu är siktet i stället inställt på nästa säsong.

– Att få vara med och bidra till att BK tar hem ett mästerskapsguld är en stor morot för mig.

Andra nyheter