Oscar Kihlstedt tänker inte låta Cocks stoppa BK-tåget

Efter en månads matchpaus är Oscar Kihlstedt laddad för semifinal och redo även för finalspel.

Jac Karlsson saknas på grund av skada, men i övrigt är alla i herrlaget i spelskick då semifinalserien mot HC Cocks hör i gång.

Man har använt pausen efter slutserien till att trimma fysiken och BK känns starkt tycker Oscar Kihlstedt.

– Hittills har vårt spel gått som tåget. Vi har vunnit match på match och inte åkt på förlust sedan i höstas. Det känns som att det nästan gått lite för lätt och det gäller för oss att vara inställda på att det nu blir svårare matcher än tidigare. Dels har Cocks fått ny tränare vilket ger dem energi, dels är man i Cocks säkert taggade på revansch för att det hittills är vi som haft övertaget. Det kommer att bli en tuff matchserie men jag tror ändå på seger för oss.

Vad är det som talar för BK?

– Vår styrka är den samma som vi levt på hela säsongen – bra försvar och rörligt spel med vilket vi tröttar ut motståndaren. Vi har också bra bredd i laget och är i fysiskt bra form. Jag tror att det kommer att avgöra till vår fördel.

Oscar hoppas också på publikens stöd.

– Pandemin har ju lite släppt taget så förhoppningsvis blir det mycket folk i hallen. Att ta Karis tillbaka högst upp på handbollstronen är lagets målsättning och något som vi förhoppningsvis ska klara av.

 

Andra nyheter