Nordlund–Korpimäki tackade för förtroendet

BK:s ”andra uppställning” med Oliver Nordlund som mittnia och Janne Korpimäki som vänster sexa i anfallet fick ordentligt med speltid i returmötet mot turkiska Sport Toto SK i Europacupen. Och båda tackade för förtroendet och gjorde elva respektive åtta fullträffar när BK vann 43–23 (24–10) och sammanlagt 80–43.

BK är därmed klart för tredje omgången och kommer säkert i fortsättningen att stöta på lite tuffare motstånd. Spor Toto var ett nummer för litet i det här sammanhanget. Att BK vinner med 20 mål i en match som höll sämre standard än i det första mötet då segermarginalen blev 17 bollar säger en hel del.

Tränaren Andreas Rönnberg gjorde helt rätt när han i andra halvlek gav ordentligt med speltid åt Oliver Nordlund, Janne Korpimäki, Abbe Lindholm medan Nico Rönnberg, Jack Karlsson, Igor Skyba och Sebastian Säkkinen vilade. Också målvakten Mixu Heinonen fick vila och Niclas Zweigberg vikarierade.

Men trots en ”andra uppställning” (ursäkta uttrycket) avtog inte BK:s effektiva spel en millimeter. I försvaret var Miska Henriksson och Alex Lignell och Robin Sjöman de tongivande, och fick bra stöd av de övriga.

I anfallsspelet kom Nordlunds snabba fotarbete väl till pass. Också Jonathan Ekmans smidighet vållade huvudbry för Spor Totos försvarsspelare.

BK:s 40–19 var en riktig godbit av Ekman-Nordlund och 42–23 av Ekman-Miska Henriksson. Det turkiska förvaret hann inte med i svängarna och kanske man ännu några dagar framöver funderar vad det var som riktigt hände? Men det var klass på både framspelningar och avslutningar.

Oliver Nordlund var glad för att det blev ordentligt med speltid. BK:s trupp är så pass stark att får man speltid måste man också ta vara på chansen.

– Precis så är det. Och nu gick alla skott in. Jag tycker vi började bra och sedan var det egentligen bara att köra vidare. Det var ju ändå samma motstånd som vi mötte på fredagen. Vi hade bestämt att springa, springa, springa, säger Nordlund.

Janne Korpimäki väntar på en axeloperation. Men det hindrar honom inte från att spela bra på sin vänsterkant.

– Som tur är det vänstra axeln som skall opereras. Jag tycker ändå att vi startade bra. Och visst var det fint att vi ville spela ända till slutet även om det redan var klara siffror. Jag tror att alla är som fick speltid är riktigt nöjda efter den här insatsen, säger Korpimäki.

Tränaren Andreas Rönnberg har en förklaring till varför lillebror Nico fick vila hela andra halvleken.

– Nico älskar Pepsi Max cola väldigt mycket. Kanske han drack några burkar för många igår och verkade lite loj? Därför fick en vila, säger Rönnberg (tränaren).

Både Linus Sjöman och Oscar Kihlstedt saknades på grund av skador från första matchen. Men ersättarna skötte sig med heder. Alla i truppen fick speltid – ”bara” Igor Skyba och Jac Karlsson saknas i målprotokollet.

Fredagens match lockade över 600 betalande åskådare. Returen 446, men över tusen betalande på två dagar är en riktigt snygg siffra.

Ducca Nyman

Andra nyheter