Nico Rönnberg: ”Tio mål plus är godkänt”

BK-46 ser ut att göra processen i kvartsfinalerna i handboll mot Sjundeå kort. I den andra matchen borta vann BK med tio mål, 31–21 (18–9). Den första kampen slutade 38–18. BK leder 2–0 i matcher. Den tredje och för BK:s del avgörande matchen spelas på onsdag i Karis.
– Visst har vi inom laget snackat att vi skall klara semifinalerna i tre raka matcher. Men den tredje matchen skall först spelas. Men utgångsläget är bra, säger Nico Rönnberg.
BK har haft det motigt i övre slutspelet. Spelet har haltat, skador har inverkat och resultaten har blivit därefter. Men nu ser karislaget ut att ha tåget på rätt räls igen.
Matchen i Sjundeå blev en lite ensidig tillställning. Precis som den första i Karis, BK dominerade och styrde och ställde. Skillnaden i den andra matchen var att Sjundeå efter bästa förmåga bjöd på kamp.
BK hade en nio måls ledning i halvtid. Men hemmalaget började efter paus starkt och vann de sex första minuterna 5–1, reducerade till 14–19. Men sedan vaknade BK och såg till att SIF inte kom närmare.
– Jag vet inte riktigt säkert vad som hände i början av andra halvlek. Men vi fick ett par snabba utvisningar, brände några chanser och Sjundeå kom lite närmare. Men kunde ändå inte rubba oss, säger Rönnberg.
Nico Rönnberg gjorde sex pytsar i första halvlek. Vilade i den andra.
– Ryggen känns rätt hyggligt bra. Jag har på de senaste sju veckorna tränat två gånger. Vi bestämde att jag vilar andra halvlek. Det är onödigt att ta några risker.
Jac Karlsson som också varit lätt skadad spelade med. Och båda toppspelarna ser ut att vara i bra slag, lagom tills semifinalerna börjar.
– Jag tycker att vi som helhet gjorde en bra insats mot Sjundeå. Om vi putsar bort felpassningar och missade lägen till onsdagens match skall det nog gå vägen, säger Nico Rönnberg.
BK och Sjundeå möts på onsdag i Karis. Matchen börjar kl. 18.00.
Ducca Nyman

Andra nyheter