Nico Rönnberg taggad på spel i moderklubben

Det blir ett kärt återseende på många fronter då Nico Rönnberg återvänder för spel i BK-46 under resten av säsongen.

 

Senast Nico Rönnberg spelade handboll i BK-färger var som 17-åring. Efter det har det bland annat hunnit bli sju ligamästerskap med Cocks, seger i skytteligan i gruppspelet i Champions League, diverse priser och utnämningar. Följande steg i karriären, flytten till franska ligan och Parisklubben US Ivry, kom av sig på grund av coronaläget vilket öppnade för spel i BK-46.

Vilka är dina bästa BK-minnen så här långt?

– Det är nog den fina hemmapubliken. Fast jag spelat i andra lag har det alltid känts fint att få spela i Karis. Alla juniormästerskap med BK är förstås också goda minnen. Det jag minns bäst från juniortiden är kanske ändå alla turneringar tillsammans med lagkompisarna, säger Nico.

Förutom att han ser fram emot att få spela inför alla bekanta och alla BK-fansen, känns det också bra att kunna återgälda föreningen för den egna BK-fostran som bidragit till att göra honom till den spelare han är i dag. Ett stort tack går inte minst till tränare såsom Gösta Flinck, Thomas Holmberg och Peter ”Lillis” Kihlstedt.

– I synnerhet Lillis har stor del i att jag har vinnarskalle. Det har fört mig framåt och gjort att jag redan nu som 28-åring i princip nått alla mina mål och det jag drömt om inom handbollen.

Lag med bra blandning

Det BK som han nu blir en del av beskriver Nico som ett ungt lag med många hungriga spelare som vill utvecklas och satsa på handbollen, kombinerat med några mer rutinerade namn.

– Jag tycker det är en bra blandning. Bara vi får jobba ihop, träna och spela tillsammans en tid, kan det bli riktigt bra. Speciellt om man lyckas hålla ihop lagstommen till nästa säsong.

En stor bidragande orsak till att det blev BK för Nicos del var storebror Andreas Rönnbergs roll som spelande tränare i laget.

– Vi har alltid haft en bra relation med Andreas. Säkert kommer vi att ha våra duster, men han vet mycket om handboll och kan finslipa mina sämre sidor. Att kunna fortsätta utvecklas som spelare samtidigt som jag får vara hemma i Karis är självklart något jag ser som positivt.

Intressant vår att vänta

BK:s sista matcher på höstsidan spelades inför tomma läktare. I nuläget är lagets nästa ligamatch inprickad till mitten av januari. Med vilka publikrestriktioner det blir återstår att se.

– Självklart känns det inte bra att spela inför tomma läktare, men om det är det som gäller måste man försöka göra det bästa av situationen. Hälsan är det viktigaste, säger Nico.

Hur påverkar tomma läktare spelet?

– Utan publik kan det kanske vara svårt att hitta den där allra sista fightingkänslan men bara man blir van tror jag att vi kommer att spela bra handboll, oberoende. Hoppeligen får vi ändå med publiken som den åttonde spelaren under våren och kan bjuda på en bra show i hallen.

Sätter pandemin inte ytterligare käppar i hjulet och laget får hållas skadefritt tror Nico Rönnberg att BK går en intressant vår till mötes.

– Vi kommer utan tvivel att ha ett väldigt bra anfallsspel och ett kontringsstarkt lag. Sedan gäller det ännu att få försvaret att hålla och målvakterna att bli trygga. Vi ska se till att vara som bäst både som lag och individuellt när slutspelet börjar. Målet är absolut att ta finalplats och kämpa om guldet. Det blir en tuff strid men allt är fullt möjligt. Självklart hoppas vi också på att gå hela vägen i cupen.

Andra nyheter