Nico Rönnberg: ”Bra att få revansch”

BK:s vänsternia i anfallet Nico Rönnberg har i de senaste matcherna (Cocks och Åbo IFK) inte varit nöjd med sitt eget spel. Och inte har laget heller spelat som önskat. Men det hänger lite ihop – Rönnberg på uselt humör och lagspelet haltar.

Men i hemmamatchen mot Helsingfors IFK där BK vann utan att bryta ryggen av sig med 42–24 (19–9) och Rönnberg stod för fjorton pytsar, var det lite av det gamla BK-spelet igen. Bra försvar och snabba kontringar.

Det här var ju match och inte träning upplyser Rönnberg. Men visst är det skönt att vara tillbaka i gamla goda gängor igen. Rönnberg inledde lite halvhjärtat och det krävdes att han först blev ordentligt förbannad innan det lossnade på alla cylindrar.

Jag fick revansch på mig själv och laget fick på sig. Det har i de senaste matcherna varit lite trögt före i portgången, säger Rönnberg. Han säger att alla dagar ”på jobbet” inte kan vara helt hundra procent. Men mot HIFK var det klapp och klang i hemmahallen igen.

Tränaren Andreas Rönnberg var till stora delar helt nöjd med lagets prestation. I slutet av andra halvlek ändrade han lite försvarstaktik – från 6:0 till en hög 4:2. Jag tycker att vi stod riktigt bra i försvarsposition. Men jag ville också testa på lite nytt i försvarsspelet. Därför gick vi upp till 4:2-försvar. Och det fungerade riktigt bra, säger Tränarrönnberg.

BK hade inte några problem under hela matchen. HIFK var tamt och med en spelare kommer man inte långt – Rolo Rui var den enda i det gästande laget som vågade ta lite för sig. I övrigt var det blekt. Anfallsspelet saknar kombinationer, och för det mesta ”rullade man bara boll” och försvarsspelet var inte heller mycket att hänga i julgranen.

Men när BK får klent med motstånd och matchen är nästan ett sömnpiller bjuder BK på den underhållning hemmapubliken så gärna vill ha. Och då skall det också vara ”japanare” a’ la Karlsson.
Först skall spelarna ta de positioner Karlsson vill ha eller behöver för att bjuda på show – bollen först till Karlsson där redan Sebastian Säkkinen ”hänger” perfekt i luften” och passar vidare till Oliver Nordlund som kommer som en ”flygandeköttbulle” och smäller in bollen i mål (34–16). Sådant älskar anhängarna.

Miska Henriksson går tydligt mot en bra säsong. Utvecklingen pekar mot rätt håll. Mot HIFK gjorde han än en gång en bra insats, vilket gläder tränaren. Miska Henriksson blir bara bättre och bättre och det känns både skönt och bra att utvecklingen pekar i rätt riktning, säger Andreas Rönnberg.

BK hade en bra publiksiffra igen. Nästan 500 (455) betalande åskådare, som inte behövde gå besvikna hem – och Karlssons ”japanare”. Den kom.

Ducca Nyman

Andra nyheter