”Mina damer och herrar – Janne Korpimäki”

Beroende på vem i BK-46 som står för en bra insats meddelar alltid matchspeakern: ”Mina damer och herrar – Janne Korpimäki. Eller om målvakten Mixu Heinonen gör en bra räddning – ”Mixu” Heinonen mina damer och herrar”.

Och det blev det i matchen, den sista i övre slutspelet, mot Cocks rätt många gånger ”mina damer och herrar” när BK vann 31-25 (17-11) och får i semifinalen förbereda sig för kampen mot – tro det eller inte. Det kan bli Cocks – igen (mycket troligt).

Det blir nog kanske senare en drömfinal. Men utan antingen BK eller Cocks. I kvartsfinalerna spelar Grankulla IFK och Cocks mot ettan HIFK respektive tvåan ÅIFK från nedre halvan. BK och Dicken får vila, eller om man så vill: vänta på motståndare.

Janne Korpimäki i BK:s anfall ute till vänster gjorde en prima insats och det är välkommet med tanke på fortsättningen. Sju mål på åtta försök, två på straffar. Han var tillsammans med Mixu Heinonen mellan målstolparna två av BK:s bästa spelare.

Heinonen har två straffparader och sex kvalificerade räddningar. Plus en hel rad halvräddningar. I slutskedet fick Niclas Zweigberg vikariera.

– Jag känner mig riktigt nöjd. Det är länge sedan senast jag spelat så här bra. Jag var ju borta en hel säsong. Men för sjutton. Det är prima att nita mål, speciellt mot Cocks, säger Korpimäki.

Han säger att BK i de fyra senaste matcherna vunnit över riihimäkilaget och det är inget problem att möta dem i semifinalen igen (högst troligt).

– Vi har det psykologiska övertaget. Men vi skall inte ropa hej innan vi är över bäcken. Cocks är alltid Cocks. Laget har några spelare fortfarande skadade. Men det blir säkert tufft i semifinalerna.

Oscar Kihlstedt var också på bra spelhumör och framför allt i försvaret jobbade han kopiöst. Också i anfallsspelet bjöd han på en hel del mat-nyttigt.

Matchen var stundtals lite grinig med två röda kort. Linus Sjöman i BK och Miljatovic Srdjan i Cocks.

– De senaste matcherna har varit lite griniga. Det kanske också handlar lite om att vi har vunnit alla matcher. Det tar på humöret att få på näsan hela tiden.

Han säger också att det är positivt att alla fick ordentligt med speltid. Och att ingen spelare blev skadad.

– De närmaste veckorna blir det säkert tuffare på träningarna. Sedan lugnar vi lite ned tempot och sedan…, säger Kihlstedt.

Tränaren Andreas Rönnberg är riktigt nöjd efter matchen. Han var inte ens orolig när Cocks reducerade till 22-19.

– Det är nog bara skador som kan stoppa oss. Fast Cocks kom närmare var jag inte orolig. Vi tappade lite fokus, men kom snabbt tillbaka i matchen igen. Jag är stolt över spelarna. Många unga fick ta en del ansvar och visade att de klarar det, säger Rönnberg.

Markus Viitkars medverkan är fortfarande ett frågetecken. Det klarnar om en vecka om han kan spela i medaljmatcherna. Och får han klartecken, då…

Nico Rönnberg gjorde nio mål men visar också vilken tillgång han är för laget. Det finns kvalitet i den kroppen – så det räcker till.

Ducca Nyman

Andra nyheter