MIKAEL KÄLLMAN SLUTAR SOM TRÄNARE FÖR BK-46 HANDBOLLS HERRLAG

’-Den nyss avslutade säsongen var en besvikelse såväl för mig som föreningen, säger Källman. Enligt min bedömning räckte materialet helt enkelt inte till för en bättre placering. I och med att BK inte framöver heller har resurser att satsa på en tillräckligt bred trupp, har jag efter att ha tänkt igenom situationen kommit fram till att det enda rätta för mig är att stiga åt sidan.
Björn Siggberg ordförande för BK-46 handboll, säger att han respekterar Källmans beslut och konstaterar att styrelsen för 4 år sedan fattade ett strategiskt beslut att man inom tre år skulle ta medalj och därefter hålla sig bland de fyra bästa. Dessutom innefattade beslutet att föreningen i huvudsak satsar på lokala förmågor.  -Vi nådde medaljmålet ett år i förtid, men nu tog vi ett steg tillbaka.  Då det gäller spelarmaterialet, kommer truppen nästa säsong att i huvudsak bestå av lokala spelare.
-Det tror jag intresserar såväl publik som sponsorer säger Siggberg, som säger sig vara övertygad om att det också sporrar juniorerna.
Efter att vi fått Källmans besked har Andreas Rönnberg och Timo Oksanen vidtalats. Dessa två kommer nu att ta över tränaransvaret och lagbygget inför nästa säsong, säger Siggberg.

Andra nyheter