Måste ”vinnamatch” för BK mot GrIF

BK:s handbollsgibor har för närvarande tungt före i portgången i ligan. I matchen mot Helsingfors IFK blev det en ny förlust och HIFK rör om i tabellen och blandar sig i kampen om andra platsen. Det är nästan mannaminne sedan BK förlorade mot HIFK – eller när HIFK slog BK-senaste gång. Nu skrevs segersiffrorna 29–28 (14–15).

– Det är samma gamla visa igen. Vi bränner lägen, förlorar bollen och motståndaren gör mål, säger lagkapten Jac Karlsson.

En poäng i matchen är också att Karlsson ståtar som lagets bästa målskytt. Det är också i mannaminne sedan det hände eller som han uttrycker det själv. Det har väl inte hänt tidigare?

– Det är inte så viktigt vem som gör målen. Det viktigaste är att sätta bollen i buren när chansen kommer. Det här måste vi på träningarna jobba med. Gör vi inte mål på träningarna gör vi inte heller mål i matcherna. Så enkelt är det.

Cocks är suverän serieledare, men sedan står kampen om andra platsen i tabellen mellan GrIFK (fem poäng), BK-46 och HIFK (fyra poäng). BK möter i sista matchen hemma på lördag Grankulla IFK. Cocks möter hemma i Riihimäki HIFK.

– Vi har allt i våra egna händer, säger Karlsson.

BK fick också i den här matchen spela utan Nico Rönnberg. Och saknaden efter honom är stor.

– Det är bara så att vi inte kan göra annat än spela med de spelare som står till förfogande.

BK har för närvarande tungt – förluster i de senaste matcherna mot Cocks och HIFK gör läget spänt och Karlsson har ingen förklaring till att det tar emot.

– Skulle jag veta det skulle det vara enkelt. Det gäller att bara bita ihop tänderna, inte gnälla eller klaga på träningarna.

BK och Grankulla möts på lördag i Karis. Matchen börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman

Andra nyheter