Markus Viitkar tillbaka i spel då de viktigaste matcherna återstår

Markus Viitkar fick avstå de sista matcherna i slutserien på grund av hälsoproblem men då semifinalerna mot Riihimäen Cocks kör i gång på lördag (23.4) är han friskförklarad och med igen.

– Formen är okej. Jag varit med på träningarna i ett par veckors tid och det går bättre hela tiden, säger Markus Viitkar.

Hur är stämningen i laget?

– Vi har tränat hårt och är i god form. Matchpausen har visserligen varit lång men jag tror inte det kommer att orsaka några problem. Vi är många på träningarna och har kunnat spela mot varandra.

Vad tror du om semifinalserien?

– Det är alltid intressanta och tuffa matcher då vi möter Cocks. BK:s styrka är att vi har bra bredd med många bra spelare till alla positioner. Vi har god sammanhållning i laget, känner varandra och spelar bra tillsammans. Jag hoppas också att det kommer mycket publik till hallen. BK har en jättebra publik och publikstödet vi fick under förra matchen var det bästa jag upplevt i Finland, säger Markus.

Under sin tid i Karis har den estländska landslagsmannen vid sidan av handbollen även studerat svenska vid Lärkkulla och lärt sig så pass mycket att bland annat den här intervjun låter sig göras på det andra inhemska. Det hör till kunskap han kan ta med sig i bagaget då han nästa säsong flyttar till Sverige för spel med allsvenska laget HIF Karlskrona. Tiden och erfarenheterna från BK-46 är han ännu inte redo att summera.

– Säsongen i BK har varit bra men är inte slut ännu. De viktigaste matcherna återstår.

Foto: Patric Westerlund

Andra nyheter