Markus Viitkar förstärker BK:s trupp

Centern Markus Viitkar är det senaste tillskottet i BK-46 Handbolls lagbygge inför nästa säsong. Den 23-åriga estländaren har tecknat ett 1+1-årigt kontrakt med Karisföreningen.

– Jag ville prova något nytt och spela handboll i en ny miljö vilket kontraktet med BK ger mig möjlighet till. BK har dessutom ett bra lag, nivån har blivit bättre år för år, säger Markus Viitkar som kommer att kombinera handbollen med studier i svenska vid Lärkkulla folkakademi.

Viitkar har spelat handboll sedan han började skolan och de senaste åren representerat HC Tallinn som förra säsongen också spelade några matcher i den finländska grundserien. Inför så gott som tomma läktare mötte laget då även BK i Karishallen, en match där Markus Viitkar gjorde tre mål.

Vilka är dina målsättningar och förväntningar inför säsongen?

– Jag vill ge mitt allt, utvecklas som spelare och tillsammans med laget. Förhoppningsvis vinner vi också så många matcher och troféer som möjligt. Jag har deltagit i BK:s träningar och tycker det ser lovande ut, säger Markus Viitkar.

A-juniorer tar klivet in i herrlaget

Redan tidigare blev det klart att Oscar Kihlstedt återvänder till BK nästa säsong och att Rony Leven förstärker i målet. Till övriga spelare som nu är klara för spel i herrlaget hör också A-juniorerna Jonathan Ekman, Markus Ojala och Jonathan Roos.

Från tidigare bekanta Miska Henriksson och Alex Lignell har förlängt sitt spelkontrakt. Fortsätter gör också Oliver Nordlund, Linus Sjöman och Sebastian Säkkinen som samtliga har ett år kvar av sitt nuvarande kontrakt.

Andra nyheter