Linus Sjöman tog ansvar – tolv mål

BK:s vänstersexa i anfallet, Linus Sjöman tog ett stort ansvar i anfallet i ligamatchen borta mot Helsingfors IFK. BK vann i Idrottshuset med 33–28 (16–15) trots att laget var en aning rumphugget. Sjöman stod för tolv mål i en match som var ”svajig” från början till slut.

– Det var inte ofta spel med sex man mot sex man. Det berodde på en hel del utvisningar. Och så var det också ofta spel med sju man mot sex man, sju man mot fem man. Det var lite upp och ned, säger BK:s speluppläggare Jac Karlsson.

BK;s spelartrupp har reducerats en hel del sedan säsongsstarten. Borta är Oscar Kihlstedt (skadad), Alex Lignell (utlandskommendering) och Albert Lindholm (slutat). Sebastian Säkkinen, Jonathan Roos, Janne Korpimäki var också borta och inte blev det heller bättre när Ihor Skyba fick sin tredje tvåminuters utvisning och rött kort. Nico Rönnberg fick ett hårt slag mot halsen och vilade nästan hela andra halvlek.

– Det blev en liten utmaning för oss. Plötsligt stod vi där med byxorna i knävecken. Men lyckligtvis rodde vi hem segern och två poäng. Det var det viktigaste, säger Karlsson.

Han säger att känslorna efter matchen är lite blandade efter julpausen.

– På grund av några enkla misstag kunde HIFK bita sig fast i matchen och kom nästan ikapp oss. Vi hade ändå på slutet nästan hela tiden tre bollar upp. Med lite bättre skärpa i slutskedet kunde segersiffrorna var större. Men bra såhär också, säger Karlsson.

BK:s följande hemmamatch år på onsdag då Dicken från Helsingfors kommer på besök. Kampen börjar kl. 19.00.

Ducca Nyman

Andra nyheter