Lam tillställning mot GrIFK – 39-27

BK-46 behövde inte ta fram paradspelet, eller visa sin bästa kämpatakter i matchen mot Grankulla IFK. Matchen för BK var som ett bättre tränings-pass inför lördagens kamp mot Cocks från Riihimäki. BK har inte hittills förlorat i övre slutspelet. Segersiffrorna skrevs 39-27 (18-13).

BK får klara sig resten av säsongen utan speluppläggaren Jac Karlsson. Och det märks. BK:s kraft räckte mer än väl mot GrIFK, men anfallsspelet var på många sätt lite tamt. Det ville inte riktigt lossna.

Grankulla var med i matchens inledning. Laget gick efter fem minuter snabbt upp till 4-1. Men sedan kom en mörk period. På sex minuter gjorde man inte ett enda mål. BK vaknade och tog snabbt in underläget och vände spelet – 5-4 efter bland annat två bollar i tom bur. Gästerna spelade med sju man i anfallet. Och då får man inte förlora bollen till motståndaren.

Efter att BK tog hand om spelet gav man heller aldrig mera bort ledningen. Det var precis som om GrIFK tappade tron på att det går att vinna över karislaget. Inledningen var inte alls så pjåkig.

– Jag väntade nog tuffare motstånd. Men det blev en rätt avslagen tillställning. Jag kan inte förklara varför det blev som det blev, säger BK-tränaren Andreas Rönnberg.

I andra halvlek vilade några av nyckelspelarna och marginalspelarna fick fick bra med speltid. Rönnberg vädrade hela manskapet.

– Några av toppspelarna börjar vara lite slitna. Den här matchen var som ett lite bättre träningspass, säger Rönnberg.

I andra halvlek hoppade Albert Lindholm in som högersexa i anfallet. Gjorde fem mål på sex försök. Sebastian Säkkinen trivdes i första halvlek då BK kontrade. Snabbheten kommer bra till sin rätta och den här gången avslutade han säkert – sex mål på sju försök.

– Jag tycker att ”Abbe” gjorde ett riktigt lyckat inhopp, säger tränaren.

Nico Rönnberg gjorde åtta mål, men drog på sig två tvåminuters utvisningar och vilade i andra halvlek. Men han hann också visa kvalitet. Också Oscar Kihlstedt spelade riktigt bra.

Båda lagen slarvade i anfallsspelet, missarna och var många, vilket drog ned på standarden.

BK:s sista match i övre slutspelet är redan på lördag. Då kommer Cocks på besök. Matchen börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman

Andra nyheter