Kihlstedt: ”Kängorna på hyllan om vi förlorar”

BK:s försvars- och anfallsspelare Oscar Kihlstedt är sprudlande glad att vara tillbaka på handbollsarenan igen. Efter segern mot Helsingfors IFK där BK vann klart med 34–23 (11–11) i Idrottshuset bjuder han på lite extra.

– Det är klart att jag är glad när vi vinner.

– Men förlorar vi lägger jag skorna på hyllan, avfyrar han glatt av.

Och det senaste måste förstås tas med en nypa salt.

Kihlstedt var med redan i cupmatchen mot Grankulla IFK (BK vann 34–27), men det här var hans första match för säsongen i ligan. I cupmatchen mot GrIFK fick Super-Rönnberg näsbenet knäck och var borta från den här kampen.

– Vi fick i andra halvlek försvarsspelet att fungera bra. I första halvlek var det inte heller illa, men på våra lägen gjorde vi inte mål, säger Kihlstedt.

Han var nästan hela sommarperioden borta från rullorna på grund av olika faktorer.

– Först var det familjelivet som måste fungera. Det har ordnat sig och barnen är på samma daghem nu. Sedan var det lite knät som trilskades och så förstås arbetslivet. Men nu är alla pusselbitar på plats och klart är det känns jäkligt fint att vara tillbaka, säger Kihlstedt.

Och i matchen mot HIFK blev det sex fullträffar.

Tränaren Andreas Rönnberg är också nöjd med spelet, speciellt i andra halvlek.

Men cirka 30 sekunder innan halvtid låg BK under med 11-9 och tog en timeout.

– Vi bytte till 7–6 i anfallsspelet (målvakten Mixu Heinonen ut) och så bjuder HIFK före paussignalen på ett gratis mål. Det är klart att vi ödmjukt tackar och tar emot, säger Rönnberg.

I andra halvlek och från 11–11 var det BK för hela slanten. Det gästande laget hade också en stark period på sju minuter då man förvandlade 20-17 till 26–17 och därmed var läget helt under kontroll.

– Läget med Nico (Rönnberg) ser rätt bra ut. Han skall ytterligare på en läkarkontroll innan vi tar beslutet om han om en vecka kan spela med mot Dicken. Men det ser hoppfullt ut, säger Rönnberg.

– Vårt kontringsspel fungerade riktigt bra när vi gjorde det avgörande rycket. Och mycket tack vare att målvakten Mixu Heinonen spelade starkt mellan stolparna.

BK-målvakten kvitterar ut tre stjärnor i matchen, Oscar Kihlstedt två och Miska Henriksson (fem mål) en.

BK:s följande hemmamatch spelas lördagen den 1 oktober mot Dicken och matchen börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman

Andra nyheter