Jac Karlsson förlänger med BK

Jac Karlsson fortsätter i BK-46. Den 34-åriga nyckelspelaren har skrivit på för ytterligare en säsong med föreningen.

 

– Beslutet om att förlänga var sist och slutligen ganska lätt. Föreningen tog upp saken för ett par veckor sedan och vi kom snabbt överens, säger Jac Karlsson.

Karlsson återvände till moderklubben BK-46 hösten 2019 efter 12 år som proffs i Norge och Danmark. Hans första säsong tillbaka i BK satte coronapandemin stopp för innan slutspelen kommit igång. Huruvida pågående säsong ska kunna slutföras i normal ordning återstår att se. Rent spelmässigt tycker Jac att BK så här långt haft en bra start.

– Med tanke på läget, också vad gäller skador och andra motgångar, tycker jag att vi kan vara nöjda, säger han.

 

Är det svårt att hålla spelmotivationen uppe under de förhållanden som råder?

– Det var jobbigast i våras när allting plötsligt tog slut och det blev en paus på ett halvår till nästa match. När matcherna kommit i gång igen och man kommit in i den så kallade bubblan känns det lättare. Spelhunger tror jag inte det saknas hos någon i laget.

”Bara att gilla läget”

Det blev nyligen klart att Nico Rönnberg förstärker BK under resten av säsongen. Tillsammans förutspås Karlsson och Rönnberg bilda en spelarduo som kommer att göra livet surt för motståndarna.

– Att få en toppspelare som Nico med i laget tackar man förstås inte nej till. Med hans hjälp har vi kapacitet att lyfta spelet till en ny nivå. Vi får hoppas att säsongen fortsätter, för med Nico i laget tror jag att vi kan gå långt, säger Jac Karlsson.

Också med tanke på skadeläget är det välkommen förstärkning. André Udd drog redan i ett tidigt skede på sig en skada som gör att han är ur spel hela säsongen. Som ytterligare ett bakslag har också Victor Westerlund ådragit sig en långtidsskada.

På grund av coronaläget är Karishallen för tillfället stängd både för träningar och matcher. Vad det nu ser ut spelar herrarna sin nästa ligamatch i mitten av januari.

– Det är bara att försöka gilla läget, konstaterar Jac Karlsson.

Andra nyheter