Oscar Kihlstedtin uralle jatkoa BK-46:ssa

Oscar Kihlstedt palaa BK-46:een pelattuaan yhden kauden ruotsalaisessa HK Varberg liigajoukkueessa. Pandemia vaikutti osaltaan siihen, että pelaaminen Ruotsissa ei muodostunutkaaan sellaiseksi kokemukseksi, jota hän oli toivonut. Mutta se toimi kannustimena sille, että hän haluaa nyt jatkaa uraansa auttamalla emoseuraa menestymään.

Tämä on 29-vuotiaan Oscar Kihlstedtin toinen comeback BK-46:een. Uusi sopimus on yksivuotinen. Vuonna 2016 hän palasi BK:n leiriin pelattuaan viisi kautta norjalaisessa Stordissa, ja hän lukeutuikin Karjaa-joukkueen avainpelaajiin aina kaudelle 2020/2021 saakka, jolloin hän allekirjoitti sopimuksen HK Varbergin kanssa.  – Minusta tuntui, että haluan kokeilla pelaamista ulkomailla vielä kerran, joten kun siihen tarjoutui mahdollisuus, tartuin siihen.

Pandemian vuoksi Varbergin kaudesta ei muodostunut lainkaan sellaista, kuin mitä hän oli kuvitellut. Täynnä olevien katsomoiden sijaan ottelut käytiin autioilla areenoilla ja melko eristetyissä olosuhteissa sekä Oscarin että hänen perheensä kannalta. Joukkueen putoaminen Ruotsin liigasta myötävaikutti siihen, että hän irtisanoi kaksivuotisen sopimuksensa jo yhden kauden jälkeen.

– En kiinnostunut pelaamisesta Allsvenskanissa. Pelaaminen jollekin toiselle ruotsalaiselle liigajoukkueelle olisi ollut eräs vaihtoehto, mutta pandemian vuoksi ja koska saamme kesällä perheenlisäystä, uusi muutto uuteen kaupunkiin tuntui liian hankalalta. Meille paras vaihtoehto oli paluu Karjaalle.

 

Mestaruuskulta porkkanana

Ruotsissa oleskelun jättämä sivumaku motivoi paluuta BK:hon.

– Olin pettynyt omaan panokseeni ja rooliini Varbergissa, enkä todellakaan halunnut päättää käsipallouraani edellisen kaltaiseen kauteen. BK:n organisaatio ja toiminta ovat kehittyneet yhä ammattimaisempaan suuntaan siitä kun tulin kotiin Norjasta ja haluan mielelläni osallistua tähän kehitykseen, Oscar Kihlstedt sanoo.

 

Hän oli mielessään laskeskellut BK:n olevan mukana SM-kultataistelussa tänä vuonna, mutta toteaa, että marginaalit eivät tällä kerralla olleet joukkueen puolella. Sen sijaan katse on nyt keskittynyt seuraavaan kauteen.

– Mukana oleminen ja myötävaikuttaminen BK:n seuraavan mestaruuskullan voittoon on minulle iso porkkana.

Andra nyheter