Markus Viitkar on taas pelissä mukana kun edessä ovat kaikista tärkeimmät ottelut

Markus Viitkar joutui luopumaan loppusarjan viimeisistä otteluista terveyssyistä. Nyt hänet on todettu terveeksi, ja kun semifinaalit Riihimäen Cocksia vastaan alkavat lauantaina (23.4.) hän on jälleen mukana.

– Kuntoni on ok. Olen osallistunut harjoituksiin jo pari viikkoa ja asiat sujuvat koko ajan paremmin, Markus Viitkar sanoo.

Millainen tunnelma joukkueessa vallitsee?

– Olemme treenanneet paljon ja joukkueen kunto on hyvä. Ottelutauko oli tosin pitkä, mutta en usko sen aiheuttavan mitään ongelmia. Meitä on treeneissä monta ja olemme voineet pelata toisiamme vastaan.

Mitä ajattelet semifinaalisarjasta?

– Aina kohdatessamme Cocksin ottelut ovat mielenkiintoisia ja haastavia. BK:n vahvuutena on monipuolisuus, jossa jokaiseen positioon löytyy useita hyviä pelaajia. Meillä on hyvä yhteishenki joukkueessa, tunnemme toisemme ja pelaamme hyvin yhdessä. Toivon tietysti, että saamme suuren yleisön halliin. BK:lla on mahtava yleisö ja viime ottelussa saamamme yleisökannustus oli parasta mitä olen kokenut Suomessa, Markus sanoo.

Oleskelunsa aikana Karjaalla eestiläinen maajoukkuemies on käsipallon ohella opiskellut ruotsin kieltä Lärkkullassa ja oppinut niin paljon, että muun muassa tämä haastattelu on voitu tehdä toisella kotimaisella kielellä. Tämän taidon hän voi pakata mukaansa matkalaukkuunsa, kun hän muuttaa seuraavalla kaudella Ruotsiin pelaamaan allsvenskan HIF Karlskronaan. Ihan vielä hän ei ole valmis summaamaan aikaa ja kokemuksia BK-46:ssa.

– Kausi BK:ssa on ollut hyvä, mutta se ei ole vielä päättynyt. Tärkeimmät ottelut ovat vielä edessä.

Kuva: Patric Westerlund

Andra nyheter