Karjaalla on tiedossa intensiivinen käsipalloviikonloppu BK-46:n kohdatessa turkkilaisen Spor Toton

Viikonloppu Karjaan urheiluhallissa on pyhitetty kansainväliselle käsipallolle, kun BK-46 kohtaa turkkilaisen joukkueen Spor Toto SK:n perjantaina ja sunnuntaina EHF European Cupin toisella kierroksella.

BK-leirissä kaikki näyttää hyvältä juuri ennen perjantain avausottelua, joka on ensimmäinen kahdesta pelattavasta ottelusta.

Koko joukkue on pelikunnossa, myös joukkueen kapteeni Jac Karlsson, joka pelaa nyt toisen ottelunsa pitkän poissaolon jälkeen loukkaantumisensa seurauksena. Muun joukkueen tavoin hän on hyvin innoissaan kohtaamisesta.

– On aina mielenkiintoista ja hauskaa saada pelata aivan uutta joukkuetta vastaan, hän sanoo.

Myös Andreas Rönnberg luokittelee tulevat ottelut mielenkiintoisimpien otteluiden joukkoon sinä aikana kun hän on toiminut valmentajana.

– On mukavaa valmistella joukkuetta otteluun aivan uutta vastustajaa vastaan, kun samanaikaisesti on myös kyse etenemisestä eurooppalaisessa cupissa.

Mitä Spor Totosta tiedetään?

– Se on aika isokokoinen joukkue, joka pelaa fyysistä ja kansainvälistä käsipalloa, mutta vaikuttaa hivenen haavoittuvalta vastahyökkäyksissä. Tämän tulisi sopia meille hyvin. Yritämme päihittää heidät omalla tempollamme, Rönnberg sanoo ja näkee myös pienen etulyöntiaseman siinä, että molemmat ottelut pelataan kotikentällä.

Sekä seuran että joukkueen puolelta toivotaan runsasta osallistumista, kun BK-46 jälleen palaa kansainväliseen cup-ympäristöön 19 vuoden tauon jälkeen.

– Yleisön tuki on meille tärkeä. Tunnelma hallissa saisi mielellään olla sama kuin SM-liigan loppuotteluissa viime kaudella, Andreas Rönnberg sanoo.

Spor Toton puolelta valmentaja Serdar Seymen ja joukkueen kapteeni Alp Eren eivät odota monia omia kannattajia paikan päälle Karjaan halliin. Syyt siihen, että joukkue on päätynyt pelaamaan molemmat ottelut Karjaalla ovat käytännön

sanelemia. Koska kotiliigan aikataulu on kireä, olisi paluumatkan varauksen kanssa ollut haasteita. Suomalaisvastusta he kunnioittavat.

– Olemme seuranneet muutamia BK:n pelejä ja odotamme, että edessä on kaksi kovaa ja haastavaa, mutta toivottavasti myös mielenkiintoista ottelua.

Perjantain (28.10) ottelu Karjaan urheiluhallissa alkaa klo 19 ja sunnuntain (30.10) ottelu klo 12.

Kuvassa BK:n Andreas Rönnberg ja Jac Karlsson yhdessä Spor Toto SK:n Serdar Seymenin ja Alp Erenin kanssa.

Andra nyheter