BK-46:n joukkueiden rakentaminen alkaa olla loppusuoralla

Muutama osanen on vielä saatava paikoilleen, mutta kokonaisuutena BK-46:n nais- ja miesjoukkueiden kokoonpanot alkavat olla selvät.

Miehissä jatketaan pääosin edellisen kauden pelaajilla, sillä joukkue voitti tunnetusti SM-kultaa.

– SM-kulta oli projekti, jota työstimme kahdeksan vuotta. Tavoitteena on nyt pysyminen tällä samalla tasolla. Joukkueen rakentaminen seuraava kautta silmällä pitäen on ollut helppoa, sillä lähes kaikki pelaajat ovat olleet halukkaita jatkamaan, BK-46 Käsipallon puheenjohtaja Roger Roos sanoo.

Poisjääneistä mainittakoon Victor Westerlund, joka on päättänyt lopettaa panostuksensa käsipalloon, sekä eestiläinen vahvistus Markus Viitkar, joka siirtyy jatkamaan pelaamistaan Ruotsissa.

– Tällä hetkellä meillä on vielä uuden keskushyökkääjän paikka haussa. Koevalmennamme nyt yhtä ukrainalaista pelaajaa mukaan joukkueeseen, ja tilanne näyttää lupaavalta. Laajan perustan ja nuorten, eteenpäin pyrkivien pelaajien ansiosta pääsemme pitkälle oman pelaajamateriaalimme turvin, Roos sanoo.

SM-tittelin puolustamisen lisäksi BK-miehet valmistautuvat pelaamaan Eurooppa-kupissa. Vastustajat tiedetään heinäkuussa. Sitävastoin BK on päättänyt luopua mahdollisuudestaan osallistua Eurooppa-liigaan.

– Eurooppa-liigan fasiliteettivaatimukset aiheuttavat sen, että otteluita ei ole mahdollista pelata Karjaalla taloudellisesti kestävällä tavalla, Roger Roos toteaa.

BK-46:n naisten joukkue palaa seuraavalla kaudella SM-liigaan, ja saa hienon vahvistuksen aiemmin Piffenissä pelanneista Patricia Anckarista ja Joanna Perhosta.

– Aivan kaikki BK-pelaajat eivät ole vielä päättäneet jatkosta mm. opiskelujen takia. Kaiken kaikkiaan joukkueiden rakentaminen näyttää siitä huolimatta hyvältä myös naisten kohdalla. Roger Roos sanoo.

Andra nyheter