BK-46 parantaa mahdollisuuksia panostaa käsipalloon

BK-46:n uusi panostus junioripuolelle alkaa syksyllä trion Tomas Mecklin, Benjamin Olsson ja Eddie Pråhl johdolla.

Kohderyhmänä ovat vanhimmat junioripojat, ja seuran puolelta tavoitteena on tarjota mahdollisuus niille junioreille, jotka todella haluavat panostaa käsipalloon.

– Pyrimme monivuotiseen projektiin, jonka toivomme johtavan siihen, että useampi pelaaja haluaa jatkaa käsipallouraansa nykyistä pidempään. Sitä kautta myös edustusjoukkueen kokoonpano on tulevaisuudessa laajempi, BK:n varapuheenjohtaja Kim Ahtola sanoo.

Tomas ”Mecca” Mecklin on värvätty päävalmentajaksi.

Mecklin on uusi BK-yhteyksissä, mutta hänellä on pitkä kokemus valmentajana, muun muassa KyIF:stä, tyttöjen maajoukkueesta ja viimeksi naisten maajoukkueesta, jossa hän BK-pestinsä ohessa jatkaa avustavana valmentajana.

– Sen lisäksi, että BK:lla on nyt hyvä, nuorista pelaajista koostuva ryhmä, taustalta löytyy todella hieno tuki ihmisiltä, joiden sydän sykkii käsipalloseuralle ja jotka todella haluavat satsata ja toimia tämän asian puolesta. Tämä on seikka, jota arvostan ja joka sai minut hyväksymään pestin, hän sanoo.

Kausisuunnitelman rakentamiseen liittyvä työ yhdessä apuvalmentaja Benjamin Olssonin ja fysiovalmentaja Eddie Pråhlin kanssa on parhaillaan käynnissä.

– Tulemme työskentelemään kovin, jotta pelaajilla olisi mahdollisuus saavuttaa tavoitteensa ja jotta heidän kiinnostuksensa käsipalloon säilyisi. Se on pitkäkestoinen projekti. Ensimmäisenä vuotena keskitytään paljon systemaattisuuteen ja yhteisten pelirutiinien rakentamiseen, jotta kaikki tuntevat ne ja tietävät miten ne toimivat. Se tulee vaatimaan paljon pelaajien, joukkueenjohdon ja seuran välistä kommunikointia. Tulemme kaikkiaan toimimaan pitkälti pelaajien ehdoilla, Tomas Mecklin sanoo.

Kuvassa vasemmalta: Benjamin Olsson, Tomas Mecklin ja Eddie Pråhl. Kuvasta puuttuu joukkueenjohtaja Tobbe Lindholm

Andra nyheter