Covid-19 slår hårt mot verksamheten

_ Jo, pandemin slår hårt mot vår verksamhet. Vi hade i de senaste hemmamatcherna i medeltal 750 betalande åskådare i fjol. I år har vi haft cirka 250 betalande. Skillnaden i biljett- och försäljningen i cafeterian är inte bara märk- utan också kännbar, säger BK-handbollens ordförande Roger Roos.

Och om matchprogrammet kan genomföras som planerat är också osäkert. BK blickar lite framåt och skall den 11 oktober hemma möta Tallinn från Estland.

_Om gränsbevakningen godkänner att det är en fråga om en arbetsresa för Tallinn spelas matchen i Karis kl. 13.00.

Roger Roos säger att BK-styrelsen tagit beslutet i går i samråd med tränarna Anderas Rönnberg och Timo Oksanen. Men att man också avvaktar läget. Och att man är fullt medveten om risken.

_ Vi spelar på onsdag borta mot Dicken i Helsinfors. Läget i huvudstaden är på samma nivå som i Estland. Och mot den bakgrunden hade det var ologiskt att säga nej till matchen mot Tallinn, men sedan spela mot Dicken, säger Roos.

BK har hittills inlett riktigt piggt i ligan. Bara i premiären en knapp förlust mot Cocks. Matchen mot Dicken är ett toppmöte och en fingervisning om var laget riktigt står.

Ducca Nyman