Covid-19 slår hårt mot verksamheten

Jo, pandemin slår hårt mot vår verksamhet. Vi hade i de senaste hemmamatcherna i medeltal 750 betalande åskådare i fjol. I år har vi haft cirka 250 betalande. Skillnaden i biljett- och försäljningen i cafeterian är inte bara märk- utan också kännbar, säger BK-handbollens ordförande Roger Roos.

Och om matchprogrammet kan genomföras som planerat är också osäkert. BK blickar lite framåt och skall den 11 oktober hemma möta Tallinn från Estland.

Om gränsbevakningen godkänner att det är en fråga om en arbetsresa för Tallinn spelas matchen i Karis kl. 13.00.

Roger Roos säger att BK-styrelsen tagit beslutet i går i samråd med tränarna Anderas Rönnberg och Timo Oksanen. Men att man också avvaktar läget. Och att man är fullt medveten om risken.

Vi spelar på onsdag borta mot Dicken i Helsinfors. Läget i huvudstaden är på samma nivå som i Estland. Och mot den bakgrunden hade det var ologiskt att säga nej till matchen mot Tallinn, men sedan spela mot Dicken, säger Roos.

BK har hittills inlett riktigt piggt i ligan. Bara i premiären en knapp förlust mot Cocks. Matchen mot Dicken är ett toppmöte och en fingervisning om var laget riktigt står.

Ducca Nyman

Andra nyheter