BK:s missar räddade Dicken_31-33

BK:s anfallsspel var långa stunder under isen i ligamatchen mot Dicken från Drumsö. Hemmalaget vann i Britas med 33-31 (18-17). Det här var BK:s andra förlust medan Dicken fortsätter tillsvidare som obesegrat i tabelltoppen.

När BK och Dicken möts är det nästan aldrig fråga om fysisk handboll, utan snabb, ren och teknisk. Matchen i Britas var underhållande då båda lagen vinnlade sig om att spela rent. Och när det finns snabba fötter i båda lagen blev det aldrig fråga om några fula nedrivningar.

BK fick i slutet av matchen jobba in sig ordentligt. Med cirka sju minuter kvar av matchen ledde hemmalaget 31-28 och hade grepp om segern. Men som sagt BK jobbade sig in i kampen.

Tränaren Andreas Rönnberg gjorde det som man i ett sådant läge måste göra _ plockade ut målvakten och spela med sju man i anfallet. Och det hängde på ett hårstrå för Dicken. BK kom till 31-29 och hade bud på reducering.

Jac Karlsson och Victor Westerlund var riktigt aktiva i anfallet och duon försökte spela Sebastian Säkkinen till höger fri. Och lyckades. Men Säkkinen brände chansen, t o m två gånger och Dicken gled ur greppet. Säkkinen sköt i andra läget i bortre stolpen.

BK fick inte sitt försvarsspel att stämma. Och hade svårt att få någon som helst kontroll på Benny Broman. Målvakterna hade inte heller sin bästa dag, men fick inte heller stor hjälp av uteförsvaret.

I anfallsväg blev det i båda halvlekarna för många missar från usla positioner och alltför många tekniska misstag. Dicken kunde kontra, göra mål och leda långa stunder med fyra till fem bollar. BK fick jobba sin in matchen otaliga gånger och gjorde det rätt hyggligt. Och ett sådant spel tär ordentligt på krafterna.

Jack Karlsson var bäst i BK, både i försvar och anfall. De övriga spelarna får titta sig i spegeln. Planens bästa spelare var ’Benny Broman i Dicken.

BK:s följande hemmamatch är mot Tallinn den 11 oktober kl. 13 00.

Ducca Nyman

Andra nyheter