BK:s lagspel besk medicin för Cocks

BK:s ypperliga lagspel har i de fyra senaste matcherna varit riktigt besk medicin för topplaget Cocks från Riihimäki. I den senaste kampen i övre slutspelet vann BK med 32-27. De tre tidigare har slutat 31-25, 36-30 (cupfinalen) och 35-24 (i december i fjol). Och i alla matcher är det BK som bestämt takten – spelet ser mer än bra ut.

Laget från nyckelkommunen, Sjundeå, får ursäkta. Men det är Cocks från Riihimäki som ersatt SIF som BK:s största antagonist. Sjundeå IF gör på mannaminnen sin sämsta säsong. Vårens finallag kommer från trion BK-46, Cocks eller Dicken.

Matchen borta mot Cocks var ingen lätt bit för BK. Men gästernas säkra lagspel, framför allt i försvaret, blev helt enkelt för mycket för Cocks. Fyrväpplingen Markus Viitkar, Jack Karlsson, Oscar Kihlstedt och Nico Rönnberg sög helt enkelt musten ur Cocks anfall. Och bakom muren – en strålande insats av målvakten Mixu Heinonen.

BK:s bredd i laget är också i en klass för sig. Nu kunde tränaren Andreas Rönnberg rotera mellan Viitkar och Robin Sjöman, Karlsson och Oscar Kihlstedt. Den senaste gör ett enormt jobb på baklinjen och stiger inte i första hand åt sidan för motståndarna. Också Minska Henriksson spelade stabilt

I BK:s anfall är Rönnberg och Karlsson synnerligen viktiga kuggar. Nu gjorde Karlsson åtta mål, passade säkert till lika många. Rönnberg visar mångsidigt spel – bra avslut, men också läckra framspelningar och envis som synden i försvaret. Och så fyller Miska Henriksson som back bra på.

Viitkar gjorde säkert säsongens bästa insats. Avsluten var både finurliga och säkra. 12-9 målet var en liten läckerbit. Linus Sjöman bröt ett anfall och kontrade snabbt till Viitkar, som av bara glädje avslutade men nätrassel.

Också Karlsson-Rönnberg bjöd på en japanare med Rönnberg som avslutare. Men i övrigt var det inte något onödigt krusiduller. BK genomförde matchen på ett sportsligt bra sätt.

Den här gången lyckas inte BK i anfallet få loss sina yttrar på respektive kant. Avsluten den här gången gjordes med tuffa körningar genom Cocks försvarsmur – Rönnberg-Karlsson-Henriksson och Kihlstedt när han deltog i offensiven.

Lite komisk är årets säsong. Cocks spelar redan sin följande match imorgon (söndag 13.2). Men (!) det är fråga om den sista matchen i grundserien.

Ducca Nyman

Andra nyheter