BK:s handbollsmannar saknar för tillfället både spelglädje och kämpaglöd

BK:s handbollsmannar saknar för tillfället både spelglädje och kämpaglöd i matcherna. Det är länge sedan hemmalaget spelat så tafatt som man gjorde i kampen mot Grankulla IFK. Det gästande laget inte bara vann, utan spelade också ut BK efter noter, 27-31 (11–15).

Grankulla kniper andra platsen och får vila. BK får ta sats i ”stillahavs divisionen” och möter gamla antagonisten Sjundeå IF redan på onsdag i Karis kl.19.00. Cocks och Grankulla får vänta på respektive motståndare. HIFK och Dicken möts i den andra matchen.

– Det blir inte någon lätt match. Sjundeå kommer säkert att kämpa för kung och fosterland, säger BK-tränaren Andreas Rönnberg.

Rönnberg var nedstämd efter förlusten. Övre slutspelet har gått i underkant. Men det finns nog en realistisk förklaring – skador och några spelare som lämnat under säsongen. Och nu fick BK ytterligare Jac Karlsson på sjuklistan.

– Skador och spelare som slutat inverkar på vilket lag som helst. BK är inget undantag. Mot GrIFK fick vi jobba precis för varje mål. Ingenting kom gratis, säger Rönnberg.

Karlsson axelskada är kanske inte så illa trots allt. Och Nico Rönnberg väntar bara klartecken från ryggen – men läget för BK-tränaren hade kunnat var bättre med tanke på medaljspelet.

– Det är möjligt att vi måste spela matcherna mot Sjundeå utan Nico. Och så hoppas jag på att Karlssons skada inte är så allvarlig, säger Andreas Rönnberg.

Grankullatränaren Mikael Källman har under vintern haft nästan motsvarande problem som kollegan Rönnberg brottas med i nuläge.

– Vi har inte i tidigare matcher i Karis trott på oss själva. Skador har inverkat. Men nu spelade vi smart, riktigt smart. Och så hade vi den rätta inställningen, mer vilja, säger Källman.

Det ser förstås inte bra ut i BK just nu. Nico Rönnbergs frånvaro är stor. Det är som om laget, spelarna tappat självförtroendet? Både BK:s anfallsspel och försvarsspel fungerar inte som önskat. Målvakterna, Mixo Heinonen, Rony Levén hade inte heller någon bra dag. En halvtränad Jonathan Roos (fullgör sin värnplikt) var lagets bästa anfallsspelare.

Oliver Nordlund var blek, Miska Henriksson spelade i bra i landslaget, men nu var det tamt. Jonathan Ekman var lite mer på alerten, men väger ännu lätt i täta tuffa situationer – men tammetusan viljan finns.

Grankulla var aldrig pressat. BK:s upphämtning uteblev, eller kom av sig på grund av alltför många tekniska misstag. GrIFK slank varje gång lätt ur nätet.

Trion Fredrik Forss, Miro Koljonen och Anthony Hellakoski var besvärliga för BK-försvaret. Egentligen var det ingen i GrIFK som klappade igenom. Ett starkt lagspel var grunden.

BK hade en bra publiksiffra igen – 536 betalande åskådare. Och nya tag på onsdag igen.

Ducca Nyman

Andra nyheter