BK:s försvarsspel gladde – nu väntar GrIFK

BK gjorde processen kort med Sjundeå IF. Kvartsfinalerna gick i klara 3–0 matcher vilket smått var väntat. I den tredje och sista kampen hemma i Karis vann BK 33–26 (18–9). Nu väntar i den första semifinalen Grankulla på karislaget hemma i grottan.

– Vi får skylla oss själva att vi gav bort hemmaplansfavören. Nu gäller det bara att bita ihop tänderna och försöka ta hem fördelen att avgöra i hemmahallen säger, BK-tränaren Andreas Rönnberg.

I de två tidigare matcherna mot SIF har BK inte behövt slita alltför ont. I den tredje och för BK avgörande kampen i karishallen gick BK-tränaren het både mot domarkolleget och matchdomarna. Det bidrog säkert till att nivån på slutet sjönk. Koncentrationen var riktad mot något helt annat än spelet – Sjundeå kunde snygga till siffrorna.

I första halvlek var spelet stabilt och försvaret höll bra ihop när Sjundeå anföll. Rony Léven spelade starkt mellan stolparna och fick på linjen prima hjälp av Miska Henriksson, Robin Sjöman, Nico Rönnberg.

– Jag tycker att vi börjar hitta tillbaka till den aggressiva starka försvars stilen igen, säger Rönnberg.

Målvakten Léven säger att det inte är något problem att spela mot sina forna lagkompisar.

– Den här gången var vi inte i början så vakna som i de två föregående matcherna. Det är klart att de två tidigare segrarna, bra spel, kanske en aning inverkade. Snyggt var det kanske inte, men vi hade inte heller några problem.

Léven säger att BK nu skall glömma matcherna mot SIF och i ställer helt koncentrera sig på kommande kamper mot GrIFK.

– Det kanske bara gjorde gott att spela några extra matcher innan semifinalerna?

Han säger att BK inte kommer lika håglöst, som i övre slutseriens sista match mot GrIFK, till den första semifinalen.

– Garanterat inte. Vi har bra glöd på nu. Bra styrka i truppen.

BK hade en stark period i första halvlek. Sjundeå gjorde under nästan tio minuter inte ett enda mål – BK gick från 6–4 till 14–4 och 18–9 i paus. Hemmalaget hade kampen under kontroll.

I andra halvlekens slutskede vilade Nico Rönnberg och Jac Karlsson. Rönnberg luftade hela manskapet. Rotationen gjorde att några spelare spelade på nya platser i anfallet, vilket ledde till en del missar. Sjundeå tackade och snyggade en aning upp siffrorna – men hotade BK kunde man inte.

Publiksiffran är hygglig igen – 521 betalande trots att matchen inte spelades på normal ”BK-tid”. Den började kl. 18.00 mot vanligen kl. 19.00.

BK-ledningen skall också ha ett tack för kaffet och kanelbullen. Det satt fint innan matchen började.

Ducca Nyman

Andra nyheter