BK TOG CUPEN

Det blev en hård kamp, men BK-46 gjorde det. Söndagens cupfinal i herrhandboll mot Dicken i Karis slutade 24–22.
– Det är otroligt skönt. Det kändes litet som vi länge spelade i uppförsbacke, men i slutet kunde vi sedan stiga och göra de mål som behövdes, sade Robin Sjöman i BK.

Precis som när man mötte Cocks i FM-ligan i onsdags var BK illa ute i inledningen. Mikael Mäkelä storspelade i Dickens mål och såg till att gästerna ledde med 7–3 efter tolv minuter och med 9–5 efter arton.
BK kom dock igen och framför allt Robin Sjöman steg fram med några viktiga mål. Dit hörde också matchens mål, 10–10, där delikatessen var Jac Karlssons frispelning som helt öppnade Dicken-försvaret.
Dicken gick till pausledning 11–10 tack vare ett lågt skott av Max Granlund och i andra halvlek öppnade man igen starkt med att gå upp till 14–11.
BK släppte dock inte kontakten, men Mäkelä såg till att BK fick slita för varje mål. Sex minuter före slutet kunde dock Sebastian Säkkinen kvittera till 21-21 och BK var i kapp.
I anfallet därpå åkte sedan Oskar Kihlstedt ut på en tvåa, men det stoppade inte BK. Linus Lindberg gjorde 22–21 varpå Jac Karlsson dunkade in 23–21. Ian Martin reducerade ännu till 23–22, men Robin Sjöman avgjorde med ett rent viljemål i slutminuten.

– Jag är väldigt stolt över laget. Även om vi inte gör en riktig toppmatch så gör vi tillräckligt, sade BK-tränaren Andreas Rönnberg.
I Dicken var Mikael Mäkelä klar etta och försvaret höll länge. I anfallet var Ian Martin och Max Granlund viktiga.
– Vi ledde långa stunder, men det viktiga är att leda i slutet av matchen och det gjorde vi inte. Jag kan inte påstå att BK ändrade på någonting i sitt spel. Vi gjorde några misstag och de blev kostsamma, säger Dickens Benny Broman.
BK kämpade bra i försvaret och Bodgan Klepa gjorde definitivt sitt i målet. I anfallet hade man länge problem med Mäkelä, men 24 mål räckte till. Jac Karlsson och Robin Sjöman stod båda för avgörande insatser. BK hade också stor hjälp av en högljudd publik på nästan 1000 personer.

(Svenska.yle)
https://svenska.yle.fi/artikel/2019/12/22/langa-titeltorkan-over-for-bk-46-vann-cupfinalen-efter-sen-vandning-mot-dickenLånga titeltorkan över för BK-46 – vann cupfinalen efter sen vändning mot DickenBK-46 fick jaga under nästan hela cupfinalen mot Dicken. Men när allt skulle avgöras var Karislaget skarpare och vann. Titeln är den första sedan 2005–06 då laget tog hem dubbeln.

(LÄNSI-UUSIMAA)
https://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/827667-karjaalle-viimein-suomen-cupin-mestaruus-bk-46-ratkaisi-ottelun-edukseen-vasta?fbclid=IwAR2gAobUNXJsVlWyfo3Fxa9aBEsVobWLeWTS3PPlKLzCmr3wG21lO-k2M0M
Karjaalle viimein Suomen Cupin mestaruus – BK-46 ratkaisi ottelun edukseen vasta pelin viimeisillä minuuteilla

 

 

Andra nyheter