BK starkt i sista kvarten – 31-26

Det tog hela 44 minuter innan BK fick sitt handbollståg att rulla åt rätt håll. Hemmalaget Dicken förde spelet, ledde med ett eller två mål innan BK kvitterade och punkterade kampen. Karislagets vann med fem bollar, 31-26 (12-14) och tog sin sjunde raka seger i övre slutspelet i ligan.

Dicken ledde sista gången vid 19-18, sedan kvitterade BK och från 20-20 hade hemmalaget en period på nästan fem minuter utan mål. BK tog vara på sina chanser och gick till 24-20 och 25-21. Kampen var över. Dicken orkade inte hämta in försprånget.

BK saknade Jac Karlsson, Markus Viitkar och målvakten Ronny Léven. Det märktes framför allt i försvarsspelet. Målvakten Mixu Heinonen fortsätter att spela starkt. Han gjorde en bra match igen, gjorde ett mål (Dicken spelade utan målvakt), tretton räddningar och kvitterade ut tre stjärnor – matchens lirare.

Karlsson spelar tyvärr inte mera den här säsongen p.g.a skada.
– Viitkar har problem med hjärtat och Léven är hemma i karantän. Vi tar inte några onödiga risker, säger Nico Rönnberg.

Linus Sjöman, vänstersexa i anfallet, fortsätter att spela starkt på sin kant. I föregående match hemma mot Cocks var det nästan klockrent spel. Och han följde borta mot Dicken bra upp och nätade sju gånger. Och kvitterade ut en stjärna – inte illa av en ung och tystlåten spelare.

Rönnberg gjorde tio mål i den här matchen. Han är inte direkt nöjd med sin egen insats. Har stora krav på sig själv.

– Jag kan bättre. I inledningen var vi orörliga och kanske ändå att vi visste att seriesegern är klar inverkade i början. Vi hade svårt att hitta rätt växel.

Han säger att i andra halvlek kom laget upp på sin rätta nivå. Och när väl spelet började stämma var Dicken ute ur matchen.

– Vi har två matcher kvar i över slutspelet (GrIFK och Cocks hemma). Sedan får vi en kort paus innan semifinalerna börjar. Vi har hela våren spelat på riktigt hög nivå. Men det är i semifinalerna spelet skall gå som på räls. Hoppas vi kan komprimera spelet och formen. Då blir det en riktigt trevlig vår, säger Nico Rönnberg.

Ducca Nyman

Andra nyheter