BK sprang på pumpen mot GrIFK

BK-46 förutsättningar i ligamatchen i övre slutspelet mot Grankulla IFK var inte de bästa tänkbara. Även om man kommer från Karis och är regerande mästare är ett stort manfall inget önsketänkande. GrIFK tog vara på chansen och gav BK en match – 30–29 (17–12) smakar gott i grankullagrottan.

BK saknade skadade Nico Rönnberg, plus Ihor Skyba, Sebastian Säkkinen och Jonathan Roos. Det är ett kännbart avbräck – för vilket lag som helst.

– Vi låg under hela matchen. Visst gjorde vi en bra upphämtning på slutet. Men det räckte inte, säger BK-tränaren Andreas Rönnberg.

BK var ytterst nära en kvittering. Laget fick riktigt i slutsekunderna straff och Jac Karlsson tog ansvaret. Men bolljäkeln gick högt över grankullamålet och GrIFK stod som segrare, 30–29.

– Att bara spela med nio man känns lite dystert. Men det går inte att klaga. Vi måste ställa upp med det manskap vi har. Och jag är glad för att de som var med kämpade för kung och fosterland, säger Rönnberg.

Grankulla ledde med 30–26 när sex minuter återstod. BK kom med sin starka spurt och reducerade till 30–29 när straffen kom – och rök alla sin väg.

Det här är BK:s tredje förlust under seriespelet. De två tidigare har kommit mot Cocks, plus förstås också förlusten i cupfinalen mot Cocks.

Rönnberg säger att trots skador och sjukdom är han inte direkt orolig för fortsättningen.

– När vi är få på träningarna blir kvaliteten lidande. Det syns i matcherna. Men nu gäller det med alla medel att i fortsättningen få upp stämningen, bättre fart på träningarna med tanke på kvarts och semifinalerna. Då måste vi vara på hugget, säger Rönnberg.

Ducca Nyman

Andra nyheter