BK slet i första halvlek – men fick ge sig

Nærbø IL lyckades nog dölja en hel del av sitt spel inför returen hemma mot BK-46 i tredje omgången i Europa cupen. BK vann hemma 28–26, men på bortaplan blev det dask med hela 35–27 (16–15), åtta bollar är klara siffror. Och ser man till helheten, vilket man måste göra, blev BK överkört. Nærbø IL går vidare till fjärde omgången.

Inledningen i andra halvlek blev för BK dyster. På nio minuter gjorde laget alla misstag man bara kan räkna upp – allt från dundertabbar till nybörjarmisstag. Nærbø IL gick från 16–15 till 20–15 då BK inte gjorde ett enda mål. Och efter det var det inte så mycket mer med den matchen.

Nærbø IL har en så pass bred trupp att det räckte för att fysiskt knäcka BK.
Och det var nog lite det norrmännen lyckades dölja i Karis. Det var som om man höll tillbaka spelet – men det gjorde man inte i hemmahallen.

– I hemmamatchen ledde vi med sex mål. Sedan började vi slarva och gav borta lätta bollar. Två mål i sådana här matcher är en smal marginal. Men vi skall inte helt gräva ned oss. Vi förlorade nog mot ett klart bättre lag, säger Jac Karlsson.

BK:s försvarslinje med Miska Henriksson, Jac Karlsson, Igor Skyba och Nico Rönnberg fick dra ett oerhört tungt lass – förutom det skulle man också vara alert i anfallet.

Karlsson vill inte skylla på att krafterna tog slut. Men önskar att det kunde har gjort lite fler spelarbyten.

– Vi borde kanske ha fått in lite fräschare ben? Nu gjorde vi horribla fel. Och vi kunde inte hjälpa vår målvakt Mixu Heinonen medan norrmännens målvakt gjorde flera toppräddningar. Där var en av den stora Skillnaden.

Han säger också att BK som lag inte hade sin bästa dag. Precis alla spelare gör personliga misstag.

– När ingen riktigt lyckas lyfter inte heller hela laget, säg Jac Karlsson.

BK behöver inte klä sig i säck och aska efter första halvlek. Det var bra tryck och BK stod emot Nærbø IL:s anfall. Och med lite bättre skärpa i avsluten hade man kanske kunnat rubba Nærbø IL?

Europa cup äventyret är för den här gången över. Men visst böjd BK på två oförglömliga kamper – åtminstone i hemmamatchen. Nu återvänder man till en grå vardagen. Med serielunk och allt vad det innebär.

Ducca Nyman

Andra nyheter